Într-o societate din ce în ce mai sedentară venim cu o alternativă, pentru ieșirea din stresul cotidian și pentru obținerea unei condiții fizice de invidiat.
Vor fi 4 zile de pedalat și două zile de drumeție, cu multe obiective de vizitat si multe zone, oameni si tradiții de descoperit. În plus la fel ca și la celelalte evenimente organizate de noi, atmosfera va fi una de prietenie în care nu va lipsi distracția.
Circuitul se adresează persoanelor active, care îndrăgesc sportul, natura și tradițiile. Se va merge într-un ritm relaxant și ne vom împărți în echipe, astfel încât să ne bucurăm de peisaje, de obiective și de activitate.
Circuitul face parte din proiectul ”Descoperă România pe bicicletă și Carpații pe picioare”. Află mai mulde detalii despre valorile proiectului aici.
Motto-ul nostru este #fii_in_siguranta.
Siguranța pentru noi este pe primul plan, atât din punct de vedere epidemiologic, cât și din punct de vedere al siguranței pe munte.
Vom respecta regulile de distanțare socială, ne vom dezinfecta periodic, nu vom depași numărul de membrii ai grupului admis de lege.
Suntem o echipă tânără, dar specializată în același timp, căreia îi place să își petreacă timpul în mijlocul naturii. Noi am renunțat la confortul urban și ne-am asumat că vrem să împărtășim activitățiile și cunoștiințele noastre.
Liderul echipei este Silviu Bălan, pasionat de MTB, sportiv de performanță la Clubul CSA Steaua, component al lotului național de Schi Alpinism, Ghid Montan, Instructor schi, Președinte al Asociației Sport Montan Săcele.Mai multe detalii despre echipă aici.
Contribuția include:
Pachetul nu include:
Pentru a lua parte la circuit trebuie să știi să mergi pe bicicletă, să îți placă și să îți dorești!
Nu în ultimul rând trebuie să mai fi mers cel puțin o zi întregă pe bicicletă și mai multe zile consecutive off-road.
Dacă nu ai bicicletă, nici o problemă, îți putem închiria la cerere.
Pentru ocuparea unui loc în circuit se completează formularul de înscriere iar apoi se achită un avans de 400 lei în maxim 5 zile de la data înscrierii pe site, prin transfer bancar în contul cu următoarele date: Asociația Sport Montan Săcele, Cod Unic de Înregistrare: 37817276 Cod bancar (IBAN): RO47RNCB0059155745170001 deschis la BCR Sucursala Titulescu - Brașov. Descrierea tranzactiei: Donatie Apuseni, Nume și Prenume.
Avansul nu se restituie în cazul în care participantul nu mai poate veni în circuit.
Data limită pentru înscriere: marți, 04.08.2020-
Tabăra se va organiza doar dacă se vor înscrie minim 15 persoane.
Noaptea 1: Pensiunea Skiland, 3*, Băișoara - camere duble. Detalii aici.
Noaptea 2: Pensiunea Cheile Albacului, 3*, Albac - camere duble și apartamente. Detalii aici.
Noaptea 3: Pensiunea Onelia, 3*, Gârda de Sus - camere duble. Detalii aici.
Noaptea 4,5: Cazare Pensiune 3*, Padiș - camere duble.
La cerere putem să vă rezervăm cazare și pentru noaptea 0.
Pentru buna desfăşurare a circuitului toţi participanţii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, astfel eventuale probleme apărute vor fi soluţionate într-un timp scurt şi fără a afecta programul.
- Piatra Secuiului
- Muzeul Etnografic din Râmetea
- Peștera Coiba Mare
- Peștera Coiba Mică
- Ghețarul Vârtop
- Lumea Pierdută
- Cetațiile Ponorului
- Cheile Galbenei
- Avenul Focul Viu
- Groapa Ruginoasă
Perioada: 18-23 august 2020 (5 nopți/ 6 zile)
Nivel dificultate:
Tura Eco (aproximativ 20-40 km cu 500 m diferență de nivel pozitivă/ zi)
Tura Clasică (aproximativ 30-50 km cu 800 m diferență de nivel pozitivă/zi)
Tura Sport (aproximativ 50-60 km cu 1000 m diferență de nivel/zi)
Tehnicitate traseu: 80% forestier, poteci de munte, poieni, 20% asfalt.
Conditii cazare: pensiuni agroturistice 3*
Contribuția de participare: 2160 lei/ persoană
ZI DE ACOMODARE. Drumeție Râmetea - Piatra Secuiului.
Întâlnire la ora 12. Vom pleca în drumeție din Satul Râmetea și vom urca până pe Vârful Piatra Secuiului, de unde vom avea o perspectivă largă asupra zonei. La final vizităm Muzeul Etnografic din Râmetea și apoi mergem spre cazare în stațiunea Băișoara, fiecare cu mașina cu care a venit la locul de întâlnire.
PE MUNTELE MARE. MTB din Băișoara în Albac.
Vom pleca din stațiunea Muntele Băișorii, vom trece pe lângă pârtiile din Buscat și vom continua spre vârful Muntele Mare (1826 metri). Mai departe mergem prin poieni cu mai multe urcări și coborâri până in Pasul Neteda. De aici după o ultimă urcare vom coborî spre Albac prin sate foarte pitorești.
PRIN SATELE IZOLATE. Din Albac în Gârda de Sus.
În această zi vom vedea mai multe sate risipite, caracteristice Munților Apuseni. Vom pleca din Albac si vom urca pe asfalt până în Satul Fata. De aici continuăm pe varful dealurilor trecând pe lângă Refugiul Sohodol. Tura Clasică va merge în continuare pe muchie spre Satul Costești și Vârful Runc. Tura Sport de la Refugiul Sohodol coboară prin Satul Roșești înapoi în Valea Ariesiului, de unde urmează o nouă urcare până pe Vârful Runc. De aici ambele ture merg pe dealuri atât cu urcări scurte cât si coborâri până in drumul ce urca la Ghețarul de la Scărișoara. Ziua o vom încheia la o cazare frumoasă din Gârda de Sus.
ZI DE PEȘTEREALĂ. Din Gârda de Sus în Padiș.
Vom pleca pe asfalt, dar vom avea parte de drum forestier, dar și de poteci frumoase. Vom vizita Peștera Coiba Mare, care are la intrare cea mai mare deschidere a unei peșteri din România. Apoi vom vedea din exterior si Peștera Coiba Mică și vizităm și Pe traseu vom putea vedea si trei izbucuri. În Așezarea Casa de Piatră vom putea mânca plăcinte tradiționale pe lespede. Vom ajunge si pe Platoul Carstic Padiș. Ziua o terminăm la Cabana Cetățiile Ponorului.
PLIMBARE PRIN FASCINANTA LUME CALCAROASĂ. Drumeție Padis-Cetățile Ponorului- Cheile Galbenei - Avenul Focul Viu.
Drumeție în Platonul Carstic Padiș, probabil una dintre cele mai spectaculoase zone din România. Vom trece pe la Cetățile Ponorului, vom explora Cheile Galbenei și vom coborâ în Avenul Focul Viu.
O ULTIMĂ TRAVERSARE. MTB din Padis în Arieșeni
Vom pleca în urcare până la baza Vârfului Glăvoaia si apoi coborâm în Șaua Ponița. Vom trece si prin satul Bubești de unde vom putea vedea Vârful Bihor. Ultimul obiectiv al zilei va fi Groapa Ruginoasă. Circuitul se încheie în Arieșeni de unde vom fi transferați la mașini.