Este locul ideal pentru a vă urca prima oară pe schiuri, întrucât există două pârtii pentru începători situate la joasă altitudine (Stadion – numită și baby slope pentru că este special amenajată pentru copii și Bradul – o pârtie ideală pentru începători cu pante progresive care permite ca procesul de predare să se desfășoare în condiții optime). Poiana Brașov este printre puținele locuri din țară unde copii pot învăța să schieze pe pârtii dedicate, separat de adulți.

Cea mai lungă pârtie albastră (pentru începători) din România se află tot în Poiana Brașov, Drumul Roșu (având peste 5 km lungime) care coboară din Masivul Postrăvaru până în Poiana Brașov și este ideală pentru exersarea deprindelor învățate pe cele două pârtii situate la joasă altitudine.

Pentru schiorii intermediari, Poiana Brașov pune la dispoziție pârtia Sulinar, cu o lungime de aproape 3 km, iar pentru schiorii avansați, există pârtiile Lupului, Kanzel și Subteleferic, toate pârtii negre (dificile), pe care vă puteți rafina tehnica. În special pârtia Subteleferic, care este foarte lată și oferă o priveliște de excepție asupra Poienii Brașov, nu este aglomerată nici măcar în weekend-uri. Poiana Brașov este astfel alegerea portrivită pentru familiile în care membrii acestora au nivele diferite, dar vor să se bucure de schi împreună, în aceeași stațiune.

Poiana Brașov este dotată cu două telecabine, o gondolă, două linii de telescaun și mai multe teleschiuri care asigură accesul facil al turiștilor spre culmile muntelui.

Toate evenimentele