VOUCHER CADOU 500
aprilie 20, 2021
Circuit: Transalpina și Oltenia de sub munte pe bicicletă – ediția a 5-a
aprilie 20, 2021

Circuit: Din Deltă la Mare pe bicicletă – Ediția a 3-a

1.100,00 lei1.950,00 lei

Perioada: 12-16 Mai 2021 (4 nopți/ 5 zile)

Nivel dificultate:

Tura scurtă (aproximativ 30-40km/zi)

Tura medie ( aproximativ 45km/zi)

Tura lungă (aproximativ 50-60km/zi)

Tehnicitate traseu:  asfalt (drumuri județene), poteci, drumuri forestiere.

Cazare: pensiuni agroturistice 3-4*

 

Pentru a achita avans folosește cuponul: avans50%

10% discount folosind cardul Avanpost Radio Guerilla la plata direct pe site.

Golește

Descriere

Descoperă Dobrogea pe bicicletă!

Hai cu noi să te bucuri de acestă frumoasă activitate într-un decor superb, Delta Dunării, Dobrogea și Marea Neagră, în compania unei echipe tinere și pline de entuziasm, și îți promitem să-ți arătăm că sportul pe două roți în natură nu este doar o activitate oarecare ci este un mod de a fi!

BONUS: Dacă vei participa la minim 4 circuite din sezonul 2021 (Din Delta la Mare, Transalpina și Oltenia de sub munte, Apuseni, Colinele Transilvaniei, Munții Brașovului și Nordul Moldovei pe bicicletă), mergem cu tine o zi la încă o tură de pedalat.

Locurile sunt limitate! Înscrie-te acum!

Informații utile

În situația actuală cauzată de pandemie tendința este spre un stil de viață din ce în ce mai sedentară iar noi venim cu o alternativă, pentru ieșirea din stresul cotidian și pentru obținerea unei condiții fizice de invidiat.

Vor fi 5 zile de pedalat, cu multe obiective de vizitat si multe zone, oameni si tradiții de descoperit. În plus la fel ca și la celelalte evenimente organizate de noi, atmosfera va fi una de prietenie în care nu va lipsi distracția.

Circuitul se adresează persoanelor active, care îndrăgesc sportul, natura și tradițiile. Se va merge într-un ritm relaxant și ne vom împărți în echipe, astfel încât să ne bucurăm de peisaje, de obiective și de activitate. Dacă se strânge grup, vom face și un traseu pentru biciclete electrice.

Suntem o echipă tânără, dar specializată în același timp, căreia îi place să își petreacă timpul în mijlocul naturii. Noi am renunțat la confortul urban și ne-am asumat că vrem să împărtășim activitățiile și cunoștiințele noastre.

Liderul echipei este Silviu Bălan, sportiv de performanță la Clubul CSA Steaua, Ghid Montan, Instructor de schi, Președinte al Asociației Sport Montan Săcele.

Mai multe detalii despre echipă aici.

5 zile petrecute într-o atmosferă care te va face să revii cu siguranță cu noi.

✓ descoperirea unor locuri pitorești din România

✓ vizitarea obiectivelor turistice și descoperirea vechilor tradiții

✓ vizitarea Rezervației Biosferice Delta Dunării

✓ descoperirea moștenirii cetăților grecești din Dobrogea

✓ ocazia de a lua parte la ture de MTB într-un cadru organizat

✓ amintiri frumoase, o „reîncărcare a bateriilor”

Prieteni, asemenea ție, care gândesc la fel și văd lucrurile ca tine, astfel noi spunem că suntem familia Tabere si Circuite, atât echipa cât și grupul de participanți.

Ce spun cei care au participat la evenimentele noastre: Testimoniale.

Parcul Național Munții Măcinului este o arie protejată de interes național situată în partea sud-estică a României, pe teritoriul nord-vestic al județului Tulcea. Acesta a fost constituit în scopul conservării și valorificării științifice și turistice a zonei, dat fiind faptul că Munții Măcin reprezintă cea mai veche formațiune geologică din țară.

Basilica Paleocreștină din Niculițel. Este cel mai vechi edificiu de cult creștin cu ”nartex” cunoscut până în prezent.

Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii (muzeu și acvariu) – Centrul cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare. Într-un decor ce redă cu fidelitate habitate specifice Deltei Dunării și Complexului Lagunar Razim-Sinoie, precum și altor arii protejate de importanță națională din Podișul Dobrogei, cum ar fi Parcul Național Munții Măcinului, expoziția permanentă permite descoperirea diversității biologice ridicate a celor două unități geografice prin expunerea a 46 specii de plante, 3 specii de reptile, 44 specii de păsări și 12 specii de mamifere prezentate în diverse ipostaze și relații ecologice. Tot aici aveți posibilitatea de a cunoaște păsările declarate monumente ale naturii, speciile de animale rare protejate la nivel național și european, speciile dispărute din spațiul deltaic și dobrogean, speciile nou pătrunse în fauna deltei, dar și aspecte din viața lor prin intermediul filmelor dispuse de-a lungul traseului de vizitare.

Monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independență se află pe Colnicul Hora (astăzi dealul Monumentului), în Parcul Monumentului, Tulcea, unde se găsesc și ruinele cetății Aegyssus. Piatra de temelie a fost pusă la 17 octombrie 1879, în prezența regelui Carol I.

Cetatea Enisala este situată pe un deal calcaros și a fost construită acum 700 de ani, pe vremea Imperiului Bizantin, pentru a străjui centrul Dobrogei. Este singura fortificație genoveză păstrată pe teritoriul României, iar în momentul de față are turnuri și ziduri care sunt în picioare. Dealul pe care este amplasată îți oferă o priveliște minunată a canalelor care fac legătura între lacurile Babadag și Razim.

Cetatea Argamum – prima asezare de pe teritoriul tarii noastre mentionata in documente antice (sfarsitul secolului VI i.Hr.). Cetatea este amplasata pe malul lacului Razelm, in apropiere de localitatea tulceana Jurilovca.

Cetatea Histria – Considerată prima colonie grecească de la Pontul Euxin, Cetatea Histria a fost locuită timp de 13 secole. Cetatea a fost distrusă de atacuri în secolul VII după Hristos, după ce a suferit mai multe distrugeri în decursul timpului. În interiorul aşezării au fost descoperite temple şi altare greceşti, terme romane, basilici, locuinţe particulare, dar şi o catedrală episcopală. În prezent, Cetatea Histria se întinde pe 67 de hectare.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării – http://www.ddbra.ro/rezervatia

Contribuția de participare este de 1950 lei și include:

✓ 4 nopti cazare în pensiuni agroturistice diferite, camere duble sau triple (la cerere și cu costuri suplimentare în cameră single)

✓ mic dejun și cină

✓ picnic în timpul zilei

✓ transferul bagajelor de la o cazare la alta

✓ ghidaj pe tot parcursul traseului – minim 2 ghizi la 10 persoane

✓ pachet fotografii și filmare oficială

✓ asistență tehnică pe toată perioada

✓ o ședință de masaj sportiv

✓ Suc de mere Livezile Dobrinoiu

Pachetul nu include:

✓ Transfer de la locația din ultima zi, la cea din prima (opțional, prețul se va calcula în funcție de numărul de persoane)

✓ Intrările la obiectivele turistice de pe traseu

✓ Transportul, băuturile și gustările

✓ închiriere echipament

✓ Testul rapid Covid

Am creat un pachet și pentru însoțitor în valoare de 1100 lei ce include:

 • 4 nopti cazare în pensiuni agroturistice diferite, camere duble sau triple
 • Mic dejun și cină
 • Picnic în timpul zilei
 • Transferul bagajelor de la o cazare la alta

Pachetul nu include:

 • Transferul de la locația din ultima zi, la cea din prima (opțional, prețul se va calcula în funcție de numărul de persoane)
 • Intrările la obiectivele turistice de pe traseu
 • Transportul, băuturile și gustările
 • Testul rapid Covid

Pentru a lua parte la circuit trebuie să știi să mergi pe bicicletă, să îți placă și să îți dorești!

Nu în ultimul rând trebuie să mai fi mers cel puțin o zi întregă pe bicicletă și mai multe zile consecutive off-road.

Dacă nu ai bicicletă, nici o problemă, îți putem închiria la cerere. Atât mountain-bike cât și bicicletă electrică.

Pentru ocuparea unui loc în circuit se completează formularul de înscriere de pe pagina evenimentului, apoi se verifică produsul adăugat în coș și se finalizează comanda.

La înscriere, pentru ocuparea unui loc în circuit se achită un avans de jumătate din valoarea taberei.

Metode de plată:

 • cu cardul direct pe site. Pentru a achita avansul cu cardul direct pe site se folosește cuponul: avans50%
 • prin transfer bancar. Achitarea avansului prin transfer bancar se face în maxim 5 zile de la data înscrierii pe site,  în contul cu următoarele date: Asociația Sport Montan Săcele (CIF 37817276, str. 7 Izvoare nr.24, Săcele) COD IBAN RO47RNCB0059155745170001 deschis la Sucursala Titulescu-Brașov a Bancii Comerciale Române cu mentiunea “donație Circuit Delta 2021/nume participant”

Beneficiezi de 10% discount la plata cu Cardul Avanpost Radio Guerilla direct pe site.

Avansul nu se restituie în cazul în care participantul nu mai poate veni în circuit dar dacă suntem anunțați cu 3 săptămâni înainte de eveniment se poate transfera în contul unui alt eveniment.

Data limită înscriere Miercuri, 05-05-2021, orele 14.00

Circuitul se va organiza doar dacă se vor înscrie minim 10 persoane iar numărul maxim de locuri disponibile este de 25.

Cazările sunt atent alese astfel încât să vă doriți să reveniți ulterior și cu cei dragi pe aceste meleaguri.

Noaptea 1: Complex Turistic Casa Varvara, Somova, Jud. Tulcea – căsuțe cu 2-5 locuri cu peisaj pitoresc. Casa originală datează din anul 1904, aparținând moașei satului, bătrâna Varvara și este ridicată pe una din culmile Dobrogei ce veghează intrarea în Delta Dunării. Detalii aici.

Noaptea 2: Complex Castalia, Colina, Com. Murighiol, Jud. Tulcea – camere duble și apartamente de 4 locuri. Oferă o experiență unică pe malul Lacului Razim, acces rapid la canalalele si lacurile Deltei Dunării. Detalii aici.

Noaptea 3: Complex Gura Portiței, Com. Jurilovca, Jud. Tulcea – camere duble în zona de lac. Detalii aici.

Noaptea 4: Pensiunea Căsuțele Vadului, Vadu, Jud. Constanța – camere duble și triple. Detalii aici.

 • Bicicletă MTB
 • Kit pană (pompă, cameră, petice)
 • Plăcuțe de frână sau saboți de schimb
 • Stop bicicletă
 • Frontală
 • Cască
 • Haină de ploaie
 • Tricou mânecă lungă /tricou + mânecuțe
 • Pantaloni lungi /pantaloni scurți + încălzitoare
 • Mănuși
 • Frontală
 • Ochelari de soare
 • Dulciuri (ciocolată, glucoză, miere, batoane, geluri etc.)
 • Recipient de 0,75 l pentru apa (PET, bidon, water-bag, etc)
 • Îmbrăcăminte și încălțăminte de schimb și lejeră pentru purtat în zona cazării
 • Act de identitate
 • Costum de baie
 • Cremă cu protecție solară

Pentru buna desfăşurare a taberei toţi participanţii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, astfel eventuale probleme apărute vor fi soluţionate într-un timp scurt şi fără a afecta programul cursului.

Detalii regulament

Program circuit

Pornim din însoritul sat Greci, de la Sediul Parcului Național Munții Măcin. Apoi traversăm cei mai vechi munți ai României, Munții Măcin spre podgoriile din Niculițel. Cei mai rapizi vor urca și pe Vârful Țuțuiatul, cel mai înalt din Măcin. În Niculițel vom vizita Basilica Paleocreștină, aceasta fiind cel mai vechi edificiu de cult creștin descoperit. De aici vom traversa satele tradiționale cu specific pescăresc Parcheș-Somova. Vom înnopta la Complexul Varvara din Somova.

Tura CLASICĂ: 55 km, +900 m

Tura ECO: 40 km, +650 m

Pornim spre centrul orașului Tulcea unde vom vizita faleza, Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii (muzeu și acvariu), Monumentul Eroilor. După ce vom părăsi Tulcea ne vom îndrepta spre Murighiol și pedalăm până ajungem în Complexul Castalia din Colina.

Tura CLASICĂ: 72 km, +500 m

Tura ECO: 40 km, +300 m

Străbatem satele dobrogene, mare parte va fi asfalt, dar vor fi drumuri judetene, fara trafic foarte mare. Vizităm Cetatea Enisala și Cetatea Argamum (cea mai veche așezare de pe teritoriul românesc atestată într-un izvor antic) din Capul Doloșman iar din Jurilovca vom traversa cu barca spre Gura Portiței unde vom innopta și sperăm să și stăm puțin la soare și bălăceală, dacă vremea ne permite.

Tura CLASICĂ: 60 km, +300 m

Tura ECO: 30 km, +250 m

Vom pleca de la Gura Portiței pe fâșia de nisip dintre lacul Sinoe și Marea Neagră până în Vadu. Pentru cei care mai pot, vom pedala până la plaja Corbu și inapoi.

Tura CLASICĂ: 50 km, 0 m

Tura ECO: 37 km, +0 m

Vizităm Cetatea Histria și mai aflăm o parte din istoria locului. Apoi fiecare pleacă spre casele lor.

Tura CLASICĂ: 35 km +60 m

Măsuri de protecție Covid

Pentru a putea organiza circuitul în condiții de siguranță în contextul actual generat de Covid luăm următoarele măsuri de care vă rugăm să țineți cont:

 1. În incinta și în apropierea cazării purtarea măștii de protecție este obligatorie.
 2. Pentru exterior recomandăm buff-uri pe perioada turei.
 3. În spațiile închise păstrați pe cât posibil o distanță minimă obligatorie de 1,5-2 m față de o altă persoană.
 4. În cazul în care aveți vreun simptom de răceală și trebuie să veniți în circuit vă rugăm să ne sunați și să anulați venirea. Vom face în așa fel încât să transferăm contribuția pentru un alt eveniment.
 5. Dacă aveți vreun simptom de răceală apărut pe perioada circuitului vă rugăm să ne anunțați pentru a putea decide împreună ce măsuri să luăm.
 6. Având în vedere că suntem un grup numeros, vă sugerăm să vă faceți un test covid rapid înainte de intrarea în circuit. Pentru cei din Brașov vă recomandăm Clinica Convest Medical (adresa: Str Zizinului, nr 119, Brașov, Parcul Carfil).

Toate aceste măsuri nu ne oferă siguranță 100% că nici un participant la circuit nu va putea să se îmbolnăvească în timpul circuitului dar scad destul de mult șansele de contaminare în colectiv.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Circuit: Din Deltă la Mare pe bicicletă – Ediția a 3-a”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

Toate evenimentele