parallax background

Povestea din Tabăra de schi pentru copii 2019

SCHI ALPIN
noiembrie 23, 2018
Raport: Tabără schi de tură în Munții Bucegi 2019
februarie 17, 2019
TABĂRA DE SCHI

Perioada: 6-11 ianuarie 2019

Locație: Poiana Brașov, Masivul Postăvarul

Participanți: 37 copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani

Echipa: Silviu, Bianca, Mihai, Levi, Vlad Spiru și Darius Comănariu (instructori) alături de Rita Szabo, Carmen Pană și Vali Toma (formatori și suport copii) și Ciri Sorin (fotograf CiriVision).

Fotografii: Echipa Rachetelor, Echipa Schiorii Muntelui, Echipa Pinguinii, Echipa mini-avansații, Echipa Urșii Polari, Echipa Renii, Fotografii  apres-ski, concurs și festivitatea de premiere.

 


Încep să povestesc gândindu-mă cât de mult îmi place să-mi petrec timpul cu cei mici, jucându-mă și făcând trăznăi alături de ei. Cu toată convingerea o spun că și ceilalți instructori Bianca, Silviu, Levi, Darius și Vlad sunt la fel de bucuroși alături de cei mici.

Tabăra de schi din Poiana Brașov aduce 37 de copilași cu vârste între 4-14 anișori nerăbdători să vadă zăpada, să se joace cu ea și, desigur, să schieze. Ne-am întâlnit cu toții duminică seara, am servit cina după ce ne-am cazat, seara fiind dedicată socializării și cunoașterii prin nenumărate jocuri.

Prima zi de schi începe devreme înainte să sune ceasul de deșteptare, mulți dintre copii erau deja pe hol nerăbdători. Mergem în sala de mese, în liniște și așteptăm cuminți să servim micul dejun. Ne echipăm de schi și iesim afară să alunecăm pe zăpadă pentru unii fiind prima oară.

Ajunși pe pârtie facem un mic test și ne împărțim pe grupe, Silviu a avut grupa de avansați (Rachetele), Levi ( Pinguinii), Vlad (Schiorii Muntelui), Darius (mini-Avansati). Miță cu Bianca au avut grupele de începatori echipele Urșii Polari respectiv Renii. Prima zi a fost de acomodare cu zăpada, amintindu-ne tehnica iar începatorii obișnuindu-se cu alunecarea.

Seara avem parte de un curs de Prim-ajutor ținut de echipa de Salvamont din Săcele și de un loc de joacă unde ne-am consumat energia (nu pe toată, copiii având mereu rezerve). După cină o sărbătorim pe Raisa Ioana (fiind Sfântul Ioan) și apoi ne pregătim echipamentul pentru a doua zi și ne băgam la somn.

Vine dimineața șiiiiiii ( am în cap numai melodia ,,Ursuleții s-au trezit, BUNA DIMINEAȚA,,) Silviu a dat trezirea cu o boxă portabilă. Mergem la masă mâncăm și ne echipăm repede să schiem cât mai mult timp. Afară ninsese peste noapte mai mult de 10 cm de zăpadă. A fost o plăcere să te bucuri de acea pufarină. Cei începători progresează repede și Ursuleții polari ajung sa urce cu teleschiul, celelalte echipe aprofundează și corectează poziția pe schiuri.

După schi mergem la sala de cățărat unde fiecare a avut ocazia sa-și umfle mușchii și sa ajungă pană sus la ultima priză. Seara se încheie cu cina la care am sărbătorit-o pe Domnica (fiind Sfântul Dominic) și pregătirea echipamentului de schi pentru a doua zi.

Am ajuns la jumatea taberei, ne trezim, mâncăm , ne echipăm și ieșim pe pârtii unde ne așteaptă o nouă zi plină de schi. Am evoluat. Deja alunecă toată lumea pe zăpadă, majoritatea dintre noi luăm viraje și ne oprim la punc fix. Cei mai avansați schiază cursiv, iar rachetele coboară prin pădure, ocolind copacii fără nici o grijă. După masa de prânz ne schimbăm de hăinuțele și mergem în Brașov unde vizităm centrul istoric, Prima Școală Românească, ne plimbăm pe Strada Sforii și face clasica fotografie cu brăduțul din Piața Sfatului. Ne întoarcem la cazare servim cina, ne spalăm, pregătim echipamentul și ne punem la somn.

Joi ne trezim mai greu, mergem să servim micul dejun, ne echipăm iar la schi majoritatea dintre noi am urcat până sus în Masivul Postăvarul unde ne-a așteptat un cer senin, o priveliște de vis, o mare de nori și mai multe coborâri pe cinste. La final, un moment mai puțin așteptat de cei mici, a fost concursul de pe pârtia Bradu. Unul mai rapid ca celălalt, acesta a fost momentul de satisfacție al fiecărui instructor în care s-a putut vedea evoluția celor mici la schi.

Apoi întorși la cazare, mergem în camere, facem un duș și ne schimbăm, luăm cina și ne pregătim pentru ultima seară care ne aștepta cu o premiere și un mic party. Am cântat, am dansat, ne-am jucat și socializat și fiecare participant a plecat cu o diplomă în ramă, un tricou din bumbac cu sigla noastră cadou și, binențeles, mai bogat cu o săptămână de schi, prieteni noi și amintiri frumoase de neuitat. Ne ducem apoi la somn dar nu înainte de a-i sărbători pe Darius și Bianca, urmând sa fie zilele lor de naștere.

A venit ultima zi. Ne-am trezit un pic mai devreme pentru a ne pregăti bagajul, mergem repede la masă și apoi ne bucurăm de ultima sesiune de schi din această tabără. După masa de prânz ne facem ultimele bagaje. Unii părinți deja au ajuns și comunicăm un pic cu fiecare. Ne luăm la revedere. O parte dintre noi mergem la gară de unde luăm trenul la București iar ceilalți spre casele lor.

A fost o săptămână plină în care ne-am jucat, am învătat cum sa ne organizăm, să ne respectăm unii pe ceilalți și să ne ajutăm reciproc, am facut multe activități și nu în ultimul rând am învațat să schiem, să ne corectăm și să ne perfecționăm stilul de schi.

  Să zâmbiți mereu și să nu uitați niciodată să fiți copii!

  Cu prietenie Miță


Comments are closed.

Toate evenimentele