parallax background

Povestea din Tabăra de vară pentru copii 2018

Povestea Circuitului Colinele Transilvaniei pe bicicletă (III) 2018
august 13, 2018
Schi de tură în Munții Bucegi
noiembrie 22, 2018

Perioada: 24-29 Iunie 2018

Locație: Cabana Padina, Munții Bucegi

Participanți: 23 copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani

Echipa: Silviu, Bianca, Mihai, Levi.

Fotografii: ziua 1, ziua 2, ziua 3, ziua 4, ziua 5, ziua 6.


    Dragi prieteni, copii și părinți, după taberele de schi din 2017 și 2018, Tura copiilor de la concursurile de alergare montană Ciucaș X3 și Retezat SkyRace a venit rândul primei tabere de vară pentru cei mici, care a avut loc la Padina în inima munților Bucegi, în perioada 24-29 iunie 2018.

   Povestea noastră începe în dimineața zilei de 24 iunie, atunci când Mihai și Bianca s-au întâlnit cu părinții și cei 10 copii însoțiți de bicicletele lor la Gara de Nord din București. A urmat apoi să  călătorim cu trenul până în Sinaia unde ne așteptau Silviu și Levi care veniseră din Brașov cu microbuzul în care se aflau ceilalți 10 copii nerăbdători sa înceapă o aventură pe cinste.

În Sinaia am încărcat bagajele, bicicletele și am pornit spre inima munților. Ajunși la Padina ne-am cazat, am luat prânzul și am ieșit afară la o plimbare pâna la ,Rezervația Naturală Turbăria Lăptici. Pe drum ne-am cunoscut mai bine prin jocurile de socializare propuse de noi. Întorși la cabană am servit cina, ne-am făcut bagajul pentru a doua zi, ne-am jucat și a avut loc o bătaie pe cinste cu perne în camera băieților.

   Noaptea trece repede și iată se face dimineață. La 7 jumatate ne trezim, luăm micul dejun, ne echipăm corespunzător și plecăm în drumeție spre lacul Bolboci. Am trecut prin Cheile Zănoagei până la lacul Scopoasa și spre locul renumit pentru a fi cea mai pură apă din lume ”Șapte Izvoare”. Pe drum ne-am jucat, am cântat, am admirat natura cu ale sale râuri de munte, flori și copaci impresionanți. După atâta efort la Lacul Scropoasa am savurat un bine meritat sandwich și un măr (cele mai bune). Ne-am împărțit în două echipe, băieții făcând o buclă în jurul lacului iar cei mai mici ne-am întors pe același traseu, încetișor. Pe drum ne-am regrupat ajungând la mașină unde ne-am jucat fotbal, apoi am plecat spre Padina. Ajunși la cazare, am facut un duș și am luat masa de seară savurând totul, până la ultima clătită. Ziua s-a incheiat cu focul de tabără,  pentru care am strâns cu toții lemne și am învațat cum se face un foc,  cum se montează cortul, am socializat și comunicat cu părinții nerăbdători să afle ce au facut cei mici. Felix, Petru și Maya ne-au spus povești de groază iar Silviu ne-a cântat la chitară cântece de munte. Stingerea a fost mai tarziu, băieții dormind la cort, unii dintre ei fiind la prima experientă de acest gen. Am închis ochii și pe nesimțite a trecut noaptea, iar soarele era grăbit sa fie primul la apel. Ne-am trezit, am mâncat și ne-am echipat corespunzător pentru a merge pe biciclete - doar era ziua cea mare de dat cu bița. Am făcut o mică încălzire și am plecat ușor-ușor cu toții spre Lacul Bolboci, pe forestier. Ne-am împărțit în două echipe - fete și băieți, mergând în ritmul nostru.  La lac am luat pauza de masă și de joacă (pauza a fost activă fugărind o minge și hoții de biciclete - Mihai și Silviu). Ajunși la cazare ce puteam face până la cină???  Desigur ca ne-am jucat prin iarba de afară câteva jocuri propuse de Mihai și de-a prinselea. Unii au ales să joace fotbal . Levi a venit cu o coardă lungă care avea sa fie întinsă de toți copiii, pentru a realiza o tiroliană, unde desigur ca ne-am dat cu toții, simțind adrenalina și urzicile bune la reumatism.

 Seara a venit, iar cina a fost pregătită de gazdele noastre din cabana Padina, pentru cei 23 de copii și cei 4 adulți, proaspăt deveniți copii.

   A patra zi din tabăra noastră începe cu trezirea la ora 8, pentru ca la 8 jumatate să luam micul dejun. Cerealele cu lapte au cel mai mare succes și în dimineața aceasta. Ploaia de afară ne strică un pic planurile, dar ne-am reorganizat repede la jocuri de cabană și doua filme documentare foarte interesante. Cu o "fereastră" de vreme bună ne-am echipat repede și am ieșit la plimbare să vizităm Peștera Ialomiței. Pe drumul de întoarcere Silviu ne-a învățat Imnul Prieteniei. Ajunși la cabană am servit prânzul și am continuat campionatul de jocuri, unii dintre noi desenând iar alții povestind ce au făcut în tabără printr-o compunere. Seara a venit repede. Am luat cina, ne-am facut ghiozdanul pentru a doua zi și ne-am băgat la somn.

A venit ziua cea mare, cea în care ar fi trebuit să ajungem pe Vârful Omu. Totuși vremea nu a ținut cu noi. După ce am ieșit cu toții afară pentru înviorare, am mâncat micul dejun, ne-am echipat corespunzator de ploaie și am pornit în drumetie pâna în Șaua Strunga, fosta vamă dintre Țara Românească și Imperiul Austro-Ungar. După o drumeție serioasă în care ne-am udat un pic, am ajuns la cazare și am făcut un duș fierbinte de revenire.

Iată că a venit și ultima seară, o seară mai specială pentru că urma să se încheie cu premii și diplome pentru toții copiii care au reușit cu brio să facă toate activitățile propuse de Echipa Tabere și Circuite.

   Zilele au trecut repede și iată-ne ajunși în ultima zi. Am luat micul dejun și am început să ne facem bagajele. Unii mai melancolici își dădeau seama că se încheie tabăra, alții erau nerăbdători să își revadă părinții, frații și surorile. Am încărcat cu toții bagajele și bicicletele, ne-am urcat în microbuz și am plecat spre Sinaia unde am vizitat Castelul Peleș și Pelișorul. După ce i-am cântat "La mulți ani" lui Petru, fiind zi de sărbătoare creștină - Sfântul Petru, ne-am bucurat cu toții de o gustare și puțină ciocolată.

Apoi, la gara ne-am împărțit iarăși. O parte ne-am urcat rapid cu bagaje biciclete, suveniruri și încărcați cu amintiri frumoase în trenul care ne ducea înapoi spre casă în București. Ceilalți și-au continuat călătoria cu microbuzul până în Brașov.

 Iată cum am petrecut o săptămână plină de activități pe munte la aer curat împreună, noi - Echipa Tabere și Circuite - Silviu, Bianca, Levi și Mihai cu 23 de copii plini de energie, cuminți și ascultători (când vor).

Sperăm să ne revedem cu cei mici la iarnă când urmează să vă pregătim 2 tabere de schi: una în perioada 6-11 ianuarie iar alta în perioada 3-8 februarie. Cât de curând vă vom oferi toate detaiile.

  Vă salut și nu uitați să zâmbiți mereu!!!

  Cu drag copilul din mine,

  Mihai


Comments are closed.

Toate evenimentele