parallax background

Povestea din Tabăra de vară pentru copii 2019

Raport: Tura Copiilor la Retezat SkyRace 2019
iunie 27, 2019
Raport Tabăra de iarnă pentru copii 2020
februarie 4, 2020

Perioada: 17-22 Iunie 2019

Locație: Cabana Padina, Munții Bucegi

Participanți: 19 copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani

Echipa: Silviu, Bianca, Carmen, Mihai și Andrei.

Fotografii: ziua 1, ziua 2, ziua 3, ziua 4, ziua 5, ziua 6.


Locație: Padina

Durata: 17-22 iunie 2019

Membrii echipei: Bianca Balan, Silviu Balan, Biolan Mihai, Carmen Pana, Andrei Balasan.

 

Cum a venit ziua de 17 iunie, am dat fericiti zilele de vacanta de stat acasa pe o saptamana minunata petrecuta in inimia Muntilor Bucegi.

 

Dupa ce am vizitat sediul Parcului Natural Bucegi, din Busteni, si am aflat informatii despre muntii pe care urma sa ii cutreieram, am pornit fericiti spre Cabana Padina, unde avea sa ne astepte un pranz delicios.

Fara sa mai avem grija bagajelor care erau deja in camere, am inceput jocurile de cunoastere, ca doar na’..urma sa petrecem o saptamana impreuna :D

 

A  doua zi ne-a adus si prima drumetie din aceasta tabara, chiar daca vremea se arata ploiasa inca de dimineata. Am strabatut Valea Laptici, Valea Cocora, am vazut de departe Piatra Arsa, am aflat  ce tipuri de flori infrumuseteaza zona si ne-am continuat drumul prin Plaiul lui Pacala pana acasa. Nu am ratat nici ocazia de a ne adaposti de ploaie intr-o stana, unde am mai jucat cateva jocuri de atentie.

 

In cea de-a treia zi ne-am verificat franele, rotile si am reglat vitezele pentru o tura cu bicicleta. Cei mai mici au reusit performanta de a strabate 20 km in sa pe traseul Cabana Padina - Barajul Bolboci si inapoi, cei mari care s-au aventurat la tura medie au parcurs 30 km, iar cei mai curajosi si rezistenti au reusit sa parcurga nu mai putin de 36 km.

Am incheiat aceasta zi minunata cu un foc de tabara si cateva cantece de munte la chitara.

 

Ziua de joi ne-a adus un traseu tehnic si solicitant dar foarte frumos, de care ne-am bucurat de dimineata pana seara. Dupa ce am luat telecabina spre Cabana Babele, am vizitat cele doua monumente naturale din apropiere: Babele si Sfinxul. Silviu ne-a ajutat sa le aflam povestea atat istoric cat si stiintific si ne-a condus pe traseul spre Varful si Cabana Omu. 

Am savurat cate un ceai binemeritat la cabana si ne-am saturat foamea cu merindele din rucsac, toate acestea cu un peisaj superb in jur: Varful Ocolit, Valea Cerbului, Releul de la Costila.

Pe coborare am optat pentru traseul de pe Valea Obarsia Ialomitei unde am putut admira si o casacada si ne-am putut bucura de apa rece a izvorului.

Am incheiat ziua cu jocuri de cabana pe echipe si un atelier de origami unde am invatat sa confectionam semne de carte din hartie pe care le-am decorat dupa propriul gust.

 

Vineri am avut parte de vreme foarte schimbatoare, asa ca am ales sa ramanem in zona si sa invatam sa ne orientam cu busola. Impartiti pe echipe mixte, copiii au primit instrumentele si sfaturile necesare si au pornit in cautarea posturilor. A iesit cu distractie pe cinste, competitivitate si cultura generala pusa la bataie de intrebarile gasite in posturi.

In a doua parte am impartasit din gandurile noastre despre tabara printr-o compunere sau printr-un desen sugestiv.

Seara s-a incheiat cu ceremonia de inmanare a diplomelor si cu o super petrecere.

 

Sambata de dimineata, cam posomorati ca trebuie sa ne despartim, ne-am facut bagajele si am pornit spre Sinaia unde am vizitat Castelul Peles si Pelisor si am mai invatat cate ceva despre istoria noastra. Gasca s-a spart la gara din Sinaia unde unii dintre noi am luat trenul spre Bucuresti, iar ceilalti am pornit-o spre Brasov.

 

Am avut parte de experiente faine, intr-un grup minunat de copiii care s-au completat unii pe ceilalti intr-un mod frumos. Am creat legaturi si conexiuni puternice, ne-am distrat, am alergat, ne-am incurajat, am zambit si ne-am imbratisat si am promis ca ne vom revedea CU SIGURANTA in urmatoarele tabere.

 

Carmen


Comments are closed.

Toate evenimentele