parallax background

Raport: Atelier de alpinism și escaladă la stâncă în Țara Branului

Raport: Tabără de vară pentru copii 2021
iulie 6, 2021
Raport: Circuit Colinele Transilvaniei pe bicicletă– ediția a 6-a
august 10, 2021
POIANA BRASOV, masivul postăvarul

Perioada

9-11 iulie 2021

Participanți

6 participanți

Vremea

Zile foarte călduroase de vară

            Escalada poate să fie o activitate foarte sigură, dar și provocatore. Totuși este important să ai parte de puțin ajutor la început de drum în acest sport. Noi am vrut să oferim câte ceva din cunoștințele noastre și altora, astfel că am organizat primul atelier de escaladă la stâncă.

             Ne-am întâlnit vineri într-un cadru foarte pitoresc din satul Măgura. Casa Dobre ne-a găzduit pentru următoarele două nopți. Pentru început Alex a susținut o prezentare care ne-a oferit infomații teoretice vitale. Printre altele, am învățat ce măsuri de siguranță trebuie să ne luăm, ce tipuri de echipament există și la ce folosește fiecare.

              Sâmbătă am pornit hotărâți să aplicăm cele învățate în seara precedentă. În drumul nostru spre Faleza Mică din Măgurile Branului am trecut printr-o pajiște plină cu flori. Unii am ales să urcăm desculți prin iarbă, pentru a ne simți mai aproape de natură. Ajunși la stâncă ne-am echipat pentru cățărat și am analizat traseele existente. Am început să ne cățărăm pe traseul Uranus (5a), iar apoi am continuat pe traseul Neptun (5a). Unii au încercat chiar și un traseu mai greu denumit Carul Mic (6a+). Toate aceste nume de planete și constelații nu au reușit să ne ducă cu gândul la răcoarea nopții, pentru că soarele puternic ne prăjea încet, dar sigur. După ce am obosit și ne-am terminat resursele de apă, am început drumul de întoarcere spre cazare. Seara ne-am relaxat vizionând un film de Oscar, despre cățărat, numit "Free Solo", avândul ca protagonist pe Alex Honnold. Filmul ne-a făcut să mergem mai încrezători la cățărat în ziua următoare.

               Duminică am ales o zonă mult mai răcoroasă pentru cățărat. Prăpăstiile Zărneștiului ne-au primit și ne‐au oferit locul ideal pentru a continua să învățăm lucruri noi. Nu am fost singuri la faleză. Foarte mulți cățărători au ales acest loc în această zi, așa că am avut parte de companie. Printre altele am învățat cum să amenajăm o regrupare și cum să filăm un secund. Unii au reusit chiar să facă si o coborâre dirijată în coardă. La orele prânzului ne-am întors în Măgura. Am tras concluziile, iar participanții au fost premiați pentru progresul făcut de ei în ultimele zile. Astfel s-a încheiat un weekend plin petrecut împreună.

                 Vara e doar la început. Te invităm și pe tine alături de noi pe bicicletă în Colinele Transilvaniei, Nordul Moldovei și în Munții Brașovului. De-abia așteptăm să ne revedem în natură.

<

Comments are closed.

Toate evenimentele