parallax background

Raport: Circuit Colinele Transilvaniei pe bicicletă– ediția a 6-a

Raport: Atelier de alpinism și escaladă la stâncă în Țara Branului
iulie 14, 2021
Raport: Tabără de MTB pentru copii în Colinele Transilvaniei – ediția a 2-a
august 10, 2021

Perioada

22-25 iulie 2021

Vremea

Zile pline de soare, fără precipitații

Participanți

23 de participanți

        Ediția cu numărul 6 a circuitului din Colinele Transilvaniei a început la cetatea Rupea, într-o zi însorită de joi.

        Treziți dis de dimineață, pornim cu toți din Brașov spre a ajunge la Rupea unde ia startul circuitului de prin coline de anul acesta. În caz ca nu știați deja, colinele Transilvaniei sunt unice în Europa datorită biodiversității sistemelor pe care le deține, iar satele săsești împreună cu ansamblul de biserici fortificate și cetăți medievale construiesc peisajul caracteristic al Colinelor Transilvaniei. În prima zi am pornit de la cetatea Rupea, unde majoritatea participanților și-au lăsat masina urmând sa o recupereze în ultima zi. Destinația finală a zile avea sa fie la cazarea din satul Criț. Imediat ce am plecat de la cetate, am întâmpinat o mică problemă  cu bicicleta lui Cătălin care a pierdut o spiță, însă am reușit rapid să ne repunem în mișcare. Prima pauză am luat-o în Viscri unde am fost plăcuți surprinși de liniștea locului. Odată ce am întrat în sat, asfaltul s-a terminat și a început drumul caracteristic satului românesc. Casele vopsite, majoritar, în albastru alături de modele tradiționale care se iveau la ferestrele acestora înfrumusețau locul și te trimiteau cu gândul la cât de multă grijă de aceste locuri au avut oamenii dinainte noastră. Încet am ieșit din sat, iar drumul a devenit o poteca single trail prin pădure unde cei mai avansați au profitat la maxim de fiecare contrapantă. De aceste tipuri de trasee unde au predominat potecile cu coborâri și urcări pe măsură am profitat și în cea de-a doua zi a circuitului. Masa de prânz am luat-o sub formă de picnic în Meșendorf, la biserica fortificată unde am avut parte și de un tur ghidat al acesteia. Am continuat pe o poteca prin spatele bisericii fortificate ajungând rapid din nou desupra colinelor și ne-am continuat drumul pana la cazarea din Criț. Tura lungă împreună cu cei ajutați de motoarele bicicletelor electrice au ajuns și în Cloașterf. La cazare, gazdele ne-au surprins plăcut, pe lângă bucatele alese cu un desert specific zonei am avut parte și de lichiu, care a fost vedeta serii. Am încheiat ziua în liniștea locului care începea sa ne transmită tot mai mult din energia bună pe care o poartă.

     În ziua a doua am pornit spre  Sighișoara prin păduri și poieni, atât pe poteci single-trail cât și pe drumuri. Masa de prânz am luat-o în satul Aurel Vlaicu, lângă mănăstire, iar de acolo turele s-au împărțit. De aici, o parte luând-o direct pe asfalt către Sighișoara iar alții au mai urcat o buna bucată pentru a se bucura de coborârea prin pădure. Am continuat spre Stejăreni, loc în apropierea căruia se află rezervația de stejari seculari, cel mai bătrân având vârstă trecuta de peste 700 de ani. Poveștile spuse de copaci sunt  nenumărate, însă doar unii dintre noi le auzim. Ziua am încheiat-o la Hanul din Pădure. Masa de seară am luat-o la cazare într-un cadru asemănător cu al unei stâni. Cum focul tine oamenii aproape am avut un motiv în plus pentru a sta la povesti întreaga seară.

         Ziua a a treia a pornit din Stejareni și am luat cu asalt castelul Bethlen din Criș apoi am vizitat biserica fortificată din Mălâncrav unde se află, probabil, singura ușa cu 19 zăvoare acționate mecanic de aceasi încuietoare. Un sistem de securizare în spatele căruia se aflau bogățiile întregului sat. Diversitatea bisericilor fortificate, petele de culoare care acopereau casele, căpițele și baloții de fân și paie care împânzesc colinele, formeaza cadrul perfect pentru un tărâm de basm. Seara, ajunși la cazarea din Alma Vii am fost surprinși plăcut de piscină din curtea cazării care oferea o belvederea asupra întregii așezări.

        Ziua de duminică, fiind ultima din circuit, ne-a condus pe toți în Mediaș pe coline pe care le vom ține minte până anul viitor când ne vom reîntoarce cu drag să le vizităm.

         Urmează circuitul prin Munții Brașovului unde sper sa ne strângem cât mai mulți pe poteci, până atunci păstrăm liniștea și simplitatea din Colinele Transilvaniei cât mai mult în minte.

         Cu drag, echipa tabere și circuite!

<

Comments are closed.

Toate evenimentele