parallax background

Raport: Circuit Colinele Transilvaniei pe bicicletă– ediția a 7-a

Raport: Tabără de schi de tură – Munții Bucegi 24-26 Martie 2023
martie 27, 2023
Raport: Tabără de vară în Munții Piatra Craiului – Prima Ediție – 2023
iunie 25, 2023

Perioada

04-07 august 2022

Vremea

Zile pline de soare, fără precipitații

Participanți

19 participanți

               A fost deja a 7-a ediție a circuitului din Colinele Transilvaniei pe bicicletă. Anii au trecut, dar Colinele parcă mereu au ceva nou de oferit. Satele Săsești, oamenii, locurile și tradițiile din această zonă ne atrag ca un magnet.

               În perioada 4-7 august 2022 s-au strâns 19 participanți dornici să se deconecteze de agitația orașelor într-un cadru natural deosebit.

               Am început circuitul nostru la poalele Munțiilor Făgăraș. De la Mănăstirea Sâmbăta de Sus am pornit. Prima parte a zilei a constat într-o coborâre până la malul râului Olt. Am traversat Oltul și Șerban ne-a povestit cum a modelat acest râu zona pe care tocmai o străbătusem. Practic deabia de aici am intrat cu adevărat în Colinele Transilvaniei.

               Primul sat săsesc prin care am trecut a fost Gherdeal, unde am luat și picnicul pregătit de Darius. De aici am decis cu toții că o zi cu o vreme așa frumoasă merită un traseu mai lung. Așa că am făcut un mic ocol și am trecut prin Cincu, Merghindeal și Dealu Frumos în drumul nostru spre Veseud.

                A doua zi am plecat din nou la drum din Veseud. Prima oprire a fost în Agnita, unde ne-am hidratat corespunzător unei zile fierbinți. Am mers mai apoi în Ruja de unde pe drumuri forestiere pitorești am ajuns în Copșa Mare. De aici am mai trecut un deal pănă la frumoasa biserică fortificată din Biertan. Am luat picnicul și am vizitat biserica. Apoi trupa veselă s-a despărțit în două. O parte dintre noi au coborât pe vale și apoi au urcat direct la cazarea din Mălăncrav, iar cei cu mai multă energie au continuat pe dealuri. Nu a fost ușor, am avut parte de pushbike și chiar și de o pană. Totuși efortul suținut a fost răsplătit de peisajele frumoase.

                A treia zi am pornit în coborâre spre Laslea. De aici am continuat până la primul obiectiv al zilei: Rezervatia de stejari seculari de pe platoul Breite. I-am admirat și chiar i-am îmbrățișat, iar când am plecat, parcă aveam mai multă energie. De aici am coborât în Sighișoara. '' Am parcat caii '' în piață Hermann Oberth și am vizitat puțin cetatea. Nu am stat prea mult pentru că cei mai energici dintre noi au vrut să urce mai mult pentru a putea face o coborâre suplimentara pe potecile special amenajate pentru cicloturism. Din Aurel Vlaicu am străbătut pe drumuri și pe poteci Colinele până în satul Criț unde aveam cazarea.

                În ultima zi am ales un traseu puțin mai scurt, dat fiind că după ne aștepta și drumul spre casă. Am pornit din Criț și am trecut pe deasupra satului Meșendorf fără să coborâm jos în sat. Am mai coborât de pe poteci deabia în Viscrii, loc în care am și încheiat circuitul nostru. Aici am ținut și premiere și am tras ultimele concluzii. Vremea a fost de partea noastră în aceste 4 zile. Putem spune din toată inima că a fost un circuit reușit. Deabia așteptăm următoarea ediție.

Cu drag echipa Tabere și Circuite!

<

Comments are closed.

Toate evenimentele