parallax background

Raport: Circuit Colinele Transilvaniei pe bicicletă – ediția a 8-a

Raport: Tabără de MTB pentru copii mari în Poiana Brașov 2023
iulie 31, 2023
Raport: Tabără de iarnă pentru copii 2-6 Ianuarie 2024
ianuarie 8, 2024

Perioada

3-6 august 2023

Vremea

Trei zile pline de soare și o ultimă zi cu câteva averse.

Participanți

13 participanți

               Ajuns la cea de-a 8-a ediție, de fiecare dată pe un traseu diferit, circuitul a început de această dată la Cetatea Rupea. Am pedalat vreme de patru zile pe poteci și drumuri pentru a ajunge în Mediaș, destinația noastră din inima podișului Târnavelor.

               În prima zi am vizitat satele Viscri și Meșendorf cu ale lor biserici fortificate, urmând apoi drumul până în Criț. Cei mai experimentați au făcut o buclă mai lungă pe culmi, bucurându-se de single-trail și de umbra pădurii.

              A doua zi am pornit spre Stejărenii, unde urma să ne cazăm. Am urcat pe potecă și am străbătut muchia dintre satele Vulcan și Șapartoc, oprindu-ne la picnic și apoi în centrul orașului Sighișoara. A urmat cea mai abruptă urcare a circuitului, către stejarii seculari de pe platoul Breite, apoi poteca ne-a purtat lin către Stejărenii, unde am socializat toată după-amiaza.

              În cea de-a treia zi am continuat traversarea afluenților Târnavei urcând și coborând muchii împădurite. Am vizitat Castelul Bethlen din Criș, apoi ne-am continuat drumul pe două trasee diferite, în funcție de nivel. Ne-am regrupat cu toții în Biertan, unde am făcut ca de obicei turul bisericii fortificate.

             De bine ce avusesem parte de vreme bună în primele trei zile, în ultima zi a circuitului am folosit pelerinele de ploaie, fiind udați de câteva averse. Am ajuns în Mediaș și am făcut premierea, apoi fiecare s-a îndreptat spre casă.

             Să ne revedem cu bine la următoarele evenimente!
                                                                                                                                                   Cu drag, echipa Tabere și Circuite

Comments are closed.

Toate evenimentele