parallax background

Raport: Circuit Din Deltă la Mare pe bicicletă – Ediția a 4-a

Raport – Tabără de schi de tură – Munții Ciucaș 25-27 Februarie 2022
martie 25, 2022
Raport: Tabără de MTB pentru copii în Colinele Transilvaniei 2022 – prima serie
august 6, 2022

Perioada

11-15 mai 2022

Vremea

Zile pline de soare, fără precipitații

Participanți

11 participanți

               „Din Deltă la Mare pe bicicletă” a ajuns la a 4-a ediție, iar traseul propus în acest an a fost chiar mai mult decât spune numele deja consacrat. Am pornit din Dobrogea de Nord, peste Munții Măcin, de-a lungul Dunării, apoi în zona complexului Razim-Sinoe, de unde am mers pe malul mării și pe grinduri, ajungând în final în Năvodari și încheind cu o zi în zona podgoriilor Murfatlar.

              Am plecat miercuri din Greci, în echipă de 11 participanți și 2 ghizi plus un șofer. Am avut parte de soare, iar pădurile din prima partea a traseului ne-au ținut umbră. După un scurt popas pe Vârful Țuțuiatu ne-am lăsat purtați la vale pe drumuri forestiere, urcând și coborând până am ajuns la locul de picnic, lângă Niculițel. Am continuat apoi spre Somova, unde am avut parte de o primire pe cinste la „Casa Varvara”, cu o cină îndestulătoare și povești cât cuprinde.

              A doua zi am pedalat până în Tulcea, unde am vizitat muzeul rezervației biosferei Delta Dunării și am continuat pe asfalt către picnic, unde am fost așteptați la umbră cu bucate alese. Am mai vizitat un muzeu al satelor pescărești din Deltă și am înaintat, părăsind în sfârșit asfaltul, având ca destinație Complexul Castalia de pe malul lacului Razim. Aici am urcat în caiace și ne-am întrecut unii pe alții pe canale, vâslind în caiace de una sau două persoane. Pentru unii, o experiență nemaiîntâlnită.

              Ziua a treia a fost, ca de obicei, cea în care începe să se resimtă oboseala. Au apărut primele pene, pe care le-am vulcanizat rapid și astfel am poposit la picnic în fața cetății Enisala, sub soarele dogorâtor. A urmat apoi o secțiune tehnică, pe Capul Doloșman, la ruinele Cetății Argammum, de unde imediat am ajuns la Jurilovca. Am urcat bicicletele în barcă și am călătorit astfel până la complexul Gura Portiței, unde am fost întâmpinați cu un calcan pregătit cu măiestrie de bucătari.

               În cea de-a patra zi am parcurs o distanță considerabilă pe nisip, pornind pe malul mării, apoi pe Grindul Chituc, până în Vadu, unde ne-am ospătat la Cherhanaua Moessia, după o jumătate de zi toridă, în care am fost pișcați fără milă de țânțari. Am continuat drumul pe poteci de pâmânt până în apropiere de Năvodari, de unde am mai avut câțiva kilometri de parcurs pe asfalt. Ultima seară am petrecut-o întinzându-ne la vorbă, întâi la Cherhanaua Tașaul, apoi la cazare („La căsuțe – Tașaul”).

               Traseul din ultima zi a fost o premieră pentru participanți, acesta suprapunându-se peste proba de MTB a Festvalului Sporturilor „Boreal”, concurs cu o multitudine de probe, pe care îl vom organiza anul viitor în Constanța.

               Deja ne este dor de atmosfera de prietenie din circuit și ne gândim la următoarele noastre evenimente. Le puteți găsi aici: https://taberesicircuite.ro/evenimente/

<

Comments are closed.

Toate evenimentele