Perioada: 17-20 septembrie 2020
Număr de participanți :11
Nivel: intermediari - avansați
Condiții meteo: Vreme frumoasă cu soare și doar un pic de ceață pe Transalpina în ziua 2
Echipa: Silviu, Bianca și Miță
Foto-Video: Cornel și Irina ( fisheye.ro)
Album Foto: click aici
Filmuleț oficial: click aici
Distanțele parcurse:
Ne întoarcem în circuitul din Oltenia de sub munte și Transalpina, cel mai înalt drum din România. După o vară călduroasă, cu circuite în Carpații Orientali și Occidentali, urmau Carpații Meridionali. Pentru prima dată toamna în acest circuit, am avut o vreme de vară, cu mult soare.
Întâlnirea dintre Miță, Bianca, Silviu și cei 11 participanți a fost în Păltiniș –Sibiu. După ce am umflat roțile, am uns lanțul și am făcut încălzirea, am plecat pedalând spre Obârșia Lotrului, unde am înoptat. Am avut de traversat Munții Cindrel pe drumul forestier Transcindrel. După pauza de masă ne-am împărțit în două grupe: Silviu a mers în tura sport ce avea să urce pe asfalt și apoi să se bucure de coborâre până la cazare, iar Miță în tura clasica. Bianca ne aștepta cu remorca la asfalt, după ce noi ne-am bucurat de coborârea pe Valea Frumoasă. Seara se încheie cu cina și cu povești, una mai interesantă decât alta.
A doua zi după micul dejun, ne echipăm și ne verificăm bicicletele. Facem încălzirea și plecăm din Obârșia Lotrului pe Transalpina, ficare în ritmul lui. Vremea a ținut cu noi și ne-am putut bucura de priveliște. Pentru mulți dintre noi, acest drum era pentru prima oară parcurs și l-am “ savurat “ din plin de pe bicicletă. Ajunși sus, temperatura scăzuse și ceața se lăsase peste crestele munților. Picnicul pregătit de Bianca ne-a redat energia și am plecat în pasul Urdele ( cel mai înalt punct de pe traseu) unde am făcut poza de grup. Apoi am coborât prin ceață până la Rânca. După un suc, am continuat coborârea pe valea Galbenului până în Baia de Fier, la Pestera Muierii, pe care am vizitat-o. Continuarea drumului a fost într-un ritm ușor până în Polovragi, unde înoptăm în seara aceasta. Ajunși la cazare ne-am spălat bicicletele și am savurat cina gustoasă, pregătită de gazdele noastre. Seara se încheie cu filmul Transalpina Drumul Regilor, focul de tabără, unde ne cântă Cornel la chitară și masajul relaxant al lui Miță.
A treia zi are program de vizite. O zi în care am pedalat într-un ritm ușor și ne-am bucurat de obiectivele turistice de pe traseu, Peștera Polovragi și Mănăstirea Polovragi. În drumul nostru am servit un prânz copios la rudele lui Silviu și am continuat până în Horezu. Aici ne-am jucat cu lutul, pentru a da frâu liber și simțului artistic. Am continuat traseul vizitând Culele de la Măldărești și apoi traseul până în Costești, la Casa Cucu, ce ne găzduia în această noapte. La cină am avut parte de bucate gustoase și de o atmosferă ca în familie, am povestit și am depănat amintiri.
A patra zi a venit și pe bițe ne-am suit. Miță a fost în tura clasică, traversând dealurile prin sate până la Râmnicu Vâlcea. Silviu a mers cu cei din tura sport pe la poalele Munților Buila Vânturarița și după un push-bike solicitant am ajuns la Mânăstirea Pătrunsa, unde am fost serviți cu prânzul. După pauza de masă, continuă traseul pe o potecă single trail până la Mănăstirea Pahomie. Coboară pe un forestier și apoi pe asfalt până în Râmnicu Vâlcea, unde ne-am întâlnit cu toții. Ne-am luat la revedere și am plecat spre casele noastre încărcați de energie.
A fost un circuit în care ne-am simțit ca o familie în concediu !
Salutări și să ne revedem zâmbind: Bianca, Silviu, Miță și Alex!