parallax background

Raport: Circuitul de bicicletă din Munții Brașovului 2020

Raport: Tabără schi de tură în Munții Ciucaș 2021
februarie 10, 2021
Raport: Tabără schi de tură în Postăvaru 2021
martie 2, 2021

Perioada:  8 - 11 octombrie 2020

Participanți: 11 bicicliști cu chef de joacă

Condiții meteo: vreme cu de toate - ploaie, soare, ceva ceață și cu peisaje de vis

Echipa: Silviu, Bianca și Miță

Poze:

Fotograf: Andrei Bălășan

3-1

                A venit ultimul circuit de bicicletă într-un an în care ne-am bucurat mai mult ca niciodată pedalând, descoperind locuri noi, cu farmecul lor ce-ți ramâne adânc în suflet.

                Pentru a doua oară în acest circuit de bicicletă din jurul caselor noastre, ne întâlnim în Săcele pe o vreme ce părea a fi ploioasă. Am facut cunoștință și după  încălzire pornim spre Predeal, pe valea Gârcinului. Vremea a ținut cu noi și ne-am bucurat de culorile toamnei, oferite cu iubire de natura mirifică. După picnic, continuăm pe un single trail, de la poalele munților Piatra Mare până în Predeal. Am ajuns la cazare cu un model pictat de noroi, presărat cu pietricele și ace de brad. Ce nu a reusit ploaia, am curățat noi cu furtunul cu apă: bicicletele și încălțările. La cazare ne bucurăm de cină, cu un vin fiert la scocializare și de masajele făcute de Miță, ce ne reface musculatura pentru ziua următoare.

                 A doua zi după micul dejun si două porții de ceai fierbinte, ne facem curaj și plecăm pedalând pe o ploaie mocănească, spre Poiana Secuilor și Cheile Râșnoavei. Apoi trecem prin Râșnov, de unde continuăm pe asfalt spre Zarnești. Ne oprim la o gogoașă cu ciocolată și continuăm până în Măgura cu o urcare, ce avea să ne încălzească. Ajunși la cazare,  ne-am jucat din nou cu furtunul cu apă spălând bicicletele. După un duș fierbinte servim cina si ne continuăm încălzirea la un ceai și vin fiert.

                  Ziua a treia ne răsplătește efortul cu o vreme bună. Pornim pe biciclete bucuroși pe coborâre și continuăm prin Prăpăstile Zărneștiului, ajungând la poalele Crăiesei, magica Piatra Craiului. După o gustare usoară, ne împărțim în două grupuri: Miță merge spre cazare pe lângă liziera pădurii, prin Măgura, unde satele pitorești au Munții Bucegi pe fundal, iar Silviu cu Bianca și bicicliștii mai experimentați, continuă până în Dâmbovicioara, unde servesc prânzul, apoi prin satele Ciocanu și Peștera, până la cazarea din Măgura. Seara se încheie cu cina și un pahar de vorbă.

                   În ziua a patra, în timp ce savurăm cafeaua,  natura ne răsfață cu peisaje ce ne încântă sufletul. Servim micul dejun, facem o înviorare, ne urcăm pe biciclete și pornim bucuroși de vremea bună și de soarele ce a apărut în ultima zi din circuit, spre Bran. După o scurtă pauză, urcăm pe un drum forestier până la Amfiteatrul Transilvania, unde servim picnicul într-un decor de poveste. Continuăm pe muchie privind Moeciu și satele ce-l înconjoară, pe o potecă îngustă spre Poiana Guțanu. Coborâm în valea Șimonului până în Bran, unde ne asteaptă Bianca cu duba. Facem o poză de grup, pentru a ne aminti această experientă în care ne-am jucat pe biciclete, într-un colt de rai. Promitem că vom reveni curând.                                        

                    Cu acest circuit am încheiat un sezon de vară-toamnă plin de biciclit, în care ne-am jucat atât cu cei mari, cat și cu cei mici, în mijlocul naturii, unde ne place cel mai mult. Vă salutăm și vă așteptăm la joacă în sezonul de iarnă, la schi !

                    Cu zâmbete: Bianca, Silviu, Alex și Miță

<

Comments are closed.

Toate evenimentele