parallax background

Raport: Săptămâna Eco Săcele 2021

Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 5-9 Aprilie 2021
aprilie 14, 2021
Raport: Circuit Din Deltă la Mare pe bicicletă – Ediția a 3-a
mai 24, 2021

Perioada

8-9 MAI 2021

Locație

dealurile din dreptul Municipiului Săcele
 

Al 3-lea an în care reușim să ne adunăm, în plină primăvară, o parte din săceleni pentru a păstra natura curată de pe dealurile din spatele casei.

Săptămâna Eco are anul acesta doar 2 zile de weekend, din motive bine întemeiate, mai mult personale, dar ne-am dorit mult să continuăm tradiția începută în 2018.

Astfel că în prima zi, desi vremea se arăta ploioasă și era ud peste tot, ne-am întâlnit la Hanul Mureșenilor aproximativ 33 de voluntari care ne-am împărțit în 3 echipe și am ecologizat zona dinspre fostele trambuline, drumul forestier spre Poiana Angelescu, o parte din Poiana Angelescu precum și zona din spatele spitalului.

Ne-am bucurat să vedem că au venit așa de mulți copii, ceea ce ne dă speranța că în viitor, prin conștientizarea lor, natura se va păstra mai curată peste ani și ani.

Am strâns 60 de saci de 240 litri, 3 schiuri și 1 butoi.

Cel mai mare suport l-am primit din partea Asociației Salvatorilor Montani Săcele care s-au implicat atât în transportul sacilor, cu un tractoraș cu remorcă, cât și prin prezența lor în număr mare, alături de familii și prieteni.

Au fost prezenți și câțiva brașoveni dornici să de a da o mână de ajutor, cu mult entuziasm.

A doua zi, duminica, chiar dacă era un cer senin și o priveliște superbă pe dealurile din zona Pensiunii Piatra Netedă prezența celorlalți a fost foarte redusă. În 8 oameni am reușit totuși să ecologizăm în 3 ore o suprafață dragă nouă, în jurul albiei apei de pe Valea Morii. Astfel, am scos 13 saci de 240 l și 46 lăzi de plastic care efectic nu aveau ce căuta în acel peisaj de poveste.

Totul nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei Municipiului Săcele care ne-a oferit saci de gunoi și suport în colectarea lor ulterior acțiunii de ecologizare facilitând legătura cu fiirma de salubrizare.

Anul viitor revenim cu forte proaspete, tot în primăvară, tot pe dealurile din Săcele și sperăm să ajunge și în zona mai puțin circulate de pe Valea Gârcinului. Totodată, suntem conștienți că întotdeauna e loc de o mai bună promovare a evenimentelor, astfel încât localnicii să se mobilizeze și să ia parte la ecologizare dar, contăm pe dezvoltarea spiritului civic al fiecăruia, de la an la an și speranța moare ultima.

În încheiere vrem să vă amintim să aveți grijă de natură așa cum și ea are grijă de noi!Comments are closed.

Toate evenimentele