parallax background

Raport: Tabăra de alergare montană ”CiucașX3 Tips&Tricks” 2018

Raport: Săptămâna Eco Săcele 2018
mai 17, 2018
Povestea Circuitului Transalpina și Oltenia de sub Munte pe bicicletă 2018
iunie 13, 2018

Perioada: 18-20 Mai 2018

Locație: Stațiunea Cheia, Munții Ciucaș

Participanți: 18 alergători 

Echipa: Silviu, Bianca, Mihai, Alex și Doina.

Fotografii: aici


Pentru a patra ediție a taberei de alergare montană din Munții Ciucaș am schimbat locația din Babarunca - Cabana Utopia, în Cheia - Pensiunea Redfort și ca temă principală a taberei ne-am decis asupra abordării celor trei curse ale competiției Ciucaș X3 ce va avea loc anul acest în weekendul 8-9 Septembrie.

Ne-am întălnit vineri după-masă în Cheia, iar Alex Fazakas a condus prima tură de alergare din tabără prin Cheile Cheiței până în pasul Bratocea. Cu toții am fost încântați de traseul sălbatic ce se ascundea la o distanță destul de mică de DN pe unde mșinile și tirurile își făceau de cap.

Apoi ne-am pus la masă, unde mama lui Silviu ne-a pregătit o porție de paste savuroase. Seara s-a încheiat cu trediționala prezentare teoretică a noțiunilor ce țin de alergarea montană și pe care participanții erau nerăbdători să le pună în practică a doua zi.

După un somn odihnitor, un mic-dejun copios și o încălzire ca la carte am pornit în tura de alergare montană. După vreo 3 km de alergare pe culmea Buzaianu, au urmat atelierele specifice, prin care am trecut în revistă majoritatea tehnicilor de alergare montană, atât de urcare, cât și de coborâre.

Cu noțiunile  învațate, am trecut la pasul următor și anumea exersarea lor. Astfel ne-am împărțit în două grupuri,  unul a continuat pe Culmea Buzaianul spre vârfurile Zăganul și Gropșoarele, iar celălalt grup a coborât în Poiana Stânii, apoi au urcat în culmea Zăganu –Gropșoarele prin ultima urcare de la Ultramaratonul Ciucaș X3.

La Cabana Ciucaș ne-am regrupat ambele grupuri și cum vremea nu era cea mai bună, am abordat traseul spre Muntele Roșu și Cheia.

După duș, mâncare și un masaj sportiv făcut de Mihai Biolan, a urmat studiul de caz, antrenamentul pentru alergarea montană, pregătirea formei fizice și conceperea unui program de antrenament.

În ultima zi a taberei, ne-am ajutat de mașini până în pasul Bratocea, apoi după o încălzire bună, am făcut exerciții din Școala Alergării și am pornit pe Muchia Bratocei. La finalul urcării am pus în practică cele învățate prin câteva sprinturi la deal și o coborâre scurtă, dar foarte abruptă. Pe coborârea spre pas am mers într-un ritm relaxant apoi tura am terminat-o prin executarea unor exerciții de forță specifice alergării montane și obligatoriul stretching de după efort.

Cu greu ne-am despărțit după acest weekend plin de alergare montană, dar ne-am promis că ne vom mai revedea și la alte evenimente. Ne vedem la Tabăra de Alergare Montană ”Marathon 7500 Tips&Tricks” din Padina, Munții Bucegi, în perioada 5-8 Iulie.

Cărări însorite și

Numai bine!

SilviuComments are closed.

Toate evenimentele