parallax background

Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 19-24 februarie 2023

Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 12-16 februarie 2023
februarie 27, 2023
Raport: Tabără de schi de tură – Munții Bucegi 24-26 Martie 2023
martie 27, 2023

Perioada: 19 - 24 Februarie 2023

Locație: Poiana Brașov, Masivul Postăvarul

Fotograf: Alexia Aștilean

 Album foto 1

Album foto 2

Album foto 3

Album foto 4

Echipa: Silviu, Bianca, Alex, Miță, Ștefan,Edi, Iuli, Darius, Paula și Dani

 

                     Există copii cărora le place mult să meargă la școală. Poate că asta se datorează colegilor, a profesorilor sau a unei materii preferate. Alți copii nu sunt atât de încântați de școală. Totuși indiferent de categoria din care fac parte cu toții iubesc vacanța. Noi ne-am propus să le facem vacanța și mai frumoasă, astfel că am organizat o tabără de schii pentru copii.

                     Tabăra a început duminică cu drumul de la casa fiecaruia până în Masivul Postăvaru. O parte dintre copii s-au bucurat de experiența mersului cu trenul. Drumul cu trenul din Bucureștii și până în Brașov a fost asezonat cu multe jocuri și distracție. Odată ajunși cu toții în Poiana Brașov, am început jocurile de cunoaștere. Încet, încet, s-au legat prietenii noi și tabăra a început cu adevărat.

                     Luni a fost prima zi pe schiuri. Ne-am împărțit în echipele în care urma să ne petrecem următoarele zile. Acomodarea pe schiuri a fost mai grea pentru cei care nu reușise să mai schieze în acest sezon. Totuși treptat toata lumea și-a reamintit elementele tehnice. Spre seară am avut parte de vizita prietenilor noștrii de la Salvamont Săcele, care le-au povestit copiilor atât ce face un salvator montan, cât și sfaturi practice pentru mersul pe munte, adaptate pentru vârsta lor.

                     Marți a fost ziua în care vântul și-a făcut de cap și nu am putut urca în zona superioară a masivului. Dar chiar și așa am schiat în zona inferioară si am progresat tehnic. După schi a urmat o drumeție până la și de la panoul de escaladă, care s-a incheiat la lumina lanternelor frontale.

                     Miercuri deja echipele erau foarte bine sudate și reușeam să ne îmbunătățim tot mai mult tehnica de schi. Cozile nu au fost prea mari, așa că am reușit să ne bucurăm și mai mult timp de alunecarea pe zăpadă. Spre seara, cei mici ne-au surprins plăcut la seara talentelor. Am avut de toate: mimă, cântat, recitat, actorie, numere de magie, stand-up, dans, reprezentații de gimnastică și exerciții de dicție. Putem spune că a fost un adevărat spectacol.

                     Joi am devenit mai competitivi pentru că am participat la concursul de schi al taberei. Toți copii au incercat să dea tot ce au mai bun să termine cât mai repede traseul de concurs. Spre seară a avut loc premierea atât pentru concursul de schii, cât și pentru seara de talente. Mai apoi ne-am distrat la petrecerea taberei.

                     Vineri ne-am intristat puțin, pentru că știam că momentul plecării noastre spre case se apropia. Totuși inainte de asta, am mai schiat pentru câteva ore.

                     Așa a fost săptămâna noastră în tabără. A trecut repede, dar nu o vom uita. Sperăm că v-a placut și vouă! Deabia așteptăm să ne întâlnim la evenimentele viitoare!

Cu drag, echipa Tabere și Circuite!


Comments are closed.

Toate evenimentele