parallax background

Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 3-8 Ianuarie 2021

Raport: Circuit Transalpina și Oltenia de sub Munte pe bicicletă 2020
octombrie 1, 2020
Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 10-15 Ianuarie 2021
ianuarie 21, 2021

Perioada: 3-8 Ianuarie 2021

Locație: Poiana Brașov, Masivul Postăvarul

Participanți: 23 de copii

Echipa: Silviu, Bianca, Alex, Serban, Iulia

Albume foto: 

Fotograf: Andrei Bălășan

6

             A venit și tabăra de schi pentru copii din 2021. Iarna s-a lăsat mult așteptată și ne-a dat câteva emoții. Totuși ne-am păstrat optimismul. Sănătatea și siguranța copiilor, dar și a noastră au fost mereu prioritare. Așa că am început tabăra prin a ne face cu toții testul covid la o clinică din Brașov. Apoi am urcat în Poiana Brașov, locul în care aveam să ne distrăm zile întregi. După ce ne-am despărțit de părinți am început să ne jucăm câteva jocuri care să ne ajute să ne cunoaștem mai bine. Timpul a trecut foarte repede și nici nu ne-am dat seama când de la jocuri am ajuns să pregătim hainele pentru prima zi de schi.

              A două zi când am plecat de la hotel părea că a venit primăvara. Copii se întrebau dacă chiar o să schieze, pentru că în jur nu era zăpadă. Totuși peisajul s-a schimbat brusc când am coborât din gondolă. Totul era alb, iar noi eram nerăbdători să schiem. După schi a urmat să facem și o drumeție până la cariera din Poiană. Drumul a fost presărat cu multe jocuri interactive. Când noaptea s-a apropiat ne-am întors la hotel, unde eram așteptați de echipa Salvamont Săcele. Ei ne-au povestit ce măsuri de siguranță trebuie să ne luăm când mergem pe munte. Ne-au arătat echipamentul pe care îl folosesc când salvează oamenii de pe munte. Unii dintre cei mici, chiar s-au prefăcut victime și au primit primul ajutor. Astfel s-a încheiat o nouă zi.

              A treia zi ne-am hotărât că vrem să schiem și mai mult. Așa că am luat prânzul cu noi pe pârtie. Am schiat cât ne-au ținut picioarele. Totuși am păstrat puțină energie și pentru seară când am mers la panoul de cățărat. În drum spre panou ne-am bucurat de fulgii mari de zăpadă care acopereau totul în jur. În sfârșit a venit iarna. Nu puteam să nu profităm de situație și să ne bulgărim puțin.

              A patra zi am avut parte de frig. Asta a însemnat că am făcut mai puține pauze și am schiat mai mult. Toate echipele și-au perfecționat tehnică de schi. Echipa de avansați chiar a reușit să schieze și prin pădure. Seara a fost una specială pentru că am fost surprinși de copii cu talentele lor. Am aflat ce dansatori talentați avem lângă noi. Alții ne-au arătat ce știu la chitară. Am avut parte chiar și de numere de magie. S-au recitat poezii și s-au cântat cântece. Un adevărat spectacol. Iar noi am fost cei mai norocoși instructori pentru că am putut privi spectacolul live.

               În ziua a cincea trebuia să fie concursul de schi, dar pentru că afară era foarte frig, am decis să nu-l mai ținem. Așa că ziua a fost plină de schi. Totuși trebuia să avem și un concurs, așa că am făcut unul indoor. A fost un traseu cu multe obstacole. Copii au trebuit să se rostogolească, să se târască, să dărâme popice ca la bowling, să sară peste obstacole și toate astea în timp cât mai scurt. Mulți și-au dorit să încerce și a două oară că să-și bată recordul. După acest concurs a avut loc festivitatea de premiere. Am aflat și clasamentul de la seara de talente și tot participanții și-au ales un premiu. Pentru că era ultima seară împreună, am pus muzică și ne-am distrat puțin mai târziu decât în alte seri.

                Ultima zi a fost mai scurtă. Am schiat până la masa de prânz iar apoi ne-am strâns lucrurile și am plecat fiecare la casa lui. Am învățat multe unii de la alții și ne-am adaptat foarte bine tuturor situaților apărute. Să ne vedem cu bine și în alte tabere, tot la fel de voioși.

                 Vinovații pentru distracția din această săptămâna:  Silviu, Bianca, Alex, Șerban, Iulia și Andrei.

 

 


Comments are closed.

Toate evenimentele