parallax background

Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 5-9 Aprilie 2021

Raport: Tabără schi de tură Bucegi 2021
martie 15, 2021
Raport: Săptămâna Eco Săcele 2021
mai 19, 2021

Perioada: 5-9 Aprilie 2021

Locație: Poiana Brașov, Masivul Postăvarul

Vremea:  Preponderent cer senin cu temperaturi ridicate pentru perioada în care ne aflăm, mai puțin miercuri când a nins mult.

Fotograf: Cornel Pochiu de la Fisheye.ro

Echipa: Silviu, Bianca, Miță, Alex, Șerban și Iulian

afis tab copii

                   Iarna nu mai vrea să plece, iar noi nu ne mai săturăm de ea. Începutul lui aprilie ne-a prins cu multă zăpadă. Esta mai multă zăpadă chiar și decât în ianuarie. Era imposibil să stăm în casă, să privim pe geam și să nu facem nimic. Așa că am hotărât să facem a patra tabără de schi pentru copii din 2021. Cei mici au primit bucuroși vestea că organizăm încă o tabără. Faptul că este luna aprilie ne-a adus mai multe avantaje. În primul rând am avut parte de pârti foarte goale. Tot timpul pe care îl petreceam stând la cozi l-am folosit pentru a schia si mai mult. În al doilea rand temperaturile au fost mult mai blânde, așa că am putut merge la schi îmbrăcați mult mai lejer și nu înfofoliți cu haine groase.

                     În prima zi din tabără am avut ca obiectiv să ne cunoaștem și să facem o mică încălzire pe schiuri. Fiecare copil și-a facut cate un ecuson pe care și-a scris numele lui. Apoi am mers să schiem și tare mult ne-am distrat. După schi am făcut chiar și o drumeție, iar pe traseu ne-am bulgărit și am jucat câteva jocuri împreună. Pentru că afară se apropia noaptea, ne-am întors la hotel, unde am continuat să ne jucăm și să ne cunoștem mai bine. Când Moș Ene a început ușor, ușor să ne închidă genele, am fugit la somn, ca să mai avem energie și pentru ziua următoare.

                     A doua zi am avut din nou parte de pârtii excelente. Am schiat cât de mult ne-au ținut picioarele. Echipele de schiori avansați au schiat off-piste și au explorat pădurile din zonă. Alții au schiat pe pârti abrupte. Iar începătorii au învățat de la zero cum să schieze. Am schiat până s-au închis toate instalațile de transport pe cablu. Am continuat ziua la panoul de cătărat. Aici fiecare copil și-a depășit limitele și a urcat cât mai sus. Când ni s-a făcut foame am plecat de la cățărat și ne-am întors la hotel. După masa de seara, am organizat un circuit sportiv indoor. Copii și-au arătat viteza și îndemânarea contra cronometru. A trebuit să treacă prin cercuri, pe sub si peste obstacole, să se rostogolească, să nimerescă cu bilele găurile de la masa de biliard, să joace bowling și să arunce la țintă. Cu acest joc am încheiat ziua cum nu se putea mai bine.

                      A treia zi a venit cu o surpriză din partea naturii. Cand am deschis ochii am văzut pe geam multă zăpadă ninsă peste noapte. Ne-am bucurat să schiem în zăpadă proaspătă. Am făcut chiar și îngerași în zăpadă. Am avut și mai mult curaj să sărim hopuri, pentru că și dacă am fi căzut în zăpada pufosă, nu ne durea deloc. Spre seară a avut loc un spectacol de talente. Actorii principali au fost copii, care ne-au surpins cu talentele lor. Am avut parte de dansuri, numere de magie, lupte, glume, ghicitori, sărit coarda, gimnastică și numere de comedie.

                      A patra zi ne-am pregătit pe pârtie pentru concursul de schi. Toți copii au vrut să arate cât de bine au învățat în tabără să stăpânească schiurile. Ne-am încurajat unii pe alții și am stat cu ochii pe cronometru să vedem cine este cel mai rapid dintre noi. Seara am avut parte de o festivitate de premiere. Toți copii au primit diplome care să le amintească de săptămâna petrecută împreună. A urmat petrecerea de final unde ne-am distrat și am dansat.

                      Ultima zi a fost cea mai grea, pentru că știam că urmează să plecăm la casele noastre. Totuși am schiat zâmbitori încă o jumătate de zi. Apoi ne-am făcut bagajele și ne-am luat rămas bun. Așa s-a încheiat încă o tabără reușită.

                      Evenimentele pentru copii din acest sezon de iarnă s-au terminat. Continuați să ne urmăriți pentru a afla ce surprize le pregătim celor mici și vara care vine. Până atunci vă dorim numai zile cu soare.

                      Cu drag,                                                                                                                                                                                                                                                        Silviu, Bianca, Șerban, Miță, Alex și Iulian


Comments are closed.

Toate evenimentele