parallax background

Raport: Tabără de MTB pentru copii în Colinele Transilvaniei 2022 – prima serie

Raport: Circuit Din Deltă la Mare pe bicicletă – Ediția a 4-a
mai 25, 2022
Raport: Tabără de schi de tură – Mădăraș-Harghita 27-29 Ianuarie 2023
ianuarie 30, 2023
17

Perioada

24-29 iulie 2022

Participanți

35 de copii, 6 instructori și 2 voluntari

Vremea

Zile foarte calduroase cu mult soare și fără ploi

 

             Prima tabără de MTB din Colinele Transilvaniei de anul acesta s-a desfășurat în același loc liniștit pe care îl știm atât de bine, satul Seliștat, în curtea imensă care adăpostește biserica fortificată. Jugendzentrum Seligstadt a fost și anul acesta gazdă pentru 35 de copii, 2 voluntari și 7 adulți instructori.

             Ne-am întâlnit duminică în parcarea gării Dîrste, unde am reunit grupul de copii veniți din București cu trenul cu grupul de copii din Brașov. Am plecat cu destinația Moara de apă din satul Ohaba, cea mai veche moară funcțională din Țara Făgărașului. Am avut parte de o demonstrație de morărit și ulterior am luat masa pregătită sub forma unui picnic. De aici am continuat cu vizita Cetății Făgărașului, proaspăt renovată, apoi am urcat înapoi în microbuze cu destinația finală Seliștat.

              Au urmat 5 zile caniculare, în care am reușit să ne strecurăm printre razele arzătoare ale soarelui, adaptându-ne programul condițiilor meteo.

              Ca de obicei, am ținut atelierele despre bicicletă, ca apoi să ne antrenăm pe un circuit tehnic în curtea din spate. Toți copiii au reușit să parcurgă traseul, iar la sfârșit am cronometrat timpii celor mai buni.

              Activitățile sportive sunt întotdeauna completate de jocuri, așa că în fiecare după-amiază am avut parte de diverse activități de cunoaștere, socializare, joc de rol sau provocări în echipă. Ne-am creat propriile ecusoane, am făcut un foc de tabără, am avut seara de talente, concurs de orientare și petrecere, câte o activitate în fiecare zi.

               Turele de drumeție și MTB le-am organizat dimineața, când soarele nu era atât de puternic. Am mers către satul Movile, am mers prin pădure și peste câmpurile proaspăt cosite. Cei mai viteji au parcurs într-una din zile 35 de kilometri! Într-una din după-amieze am mers cu căruțele trase de cai pe drumurile din preajma satului.

                 Tabăra s-a încheiat într-o zi de vineri, odată cu vizitarea vulcanului stins de la Racoș (alături de coloanele de bazalt și lacul de smarald). Toți copiii s-au declarat mulțumiți și unii dintre ei ne-au dat întâlnire la iarnă, când vom organiza taberele de schi pentru copii în Poiana Brașov.

<

Comments are closed.

Toate evenimentele