parallax background

Raport: Tabără de MTB pentru copii mari în Poiana Brașov 2023

Raport: Tabără de MTB pentru copii în Poiana Brașov – Prima Ediție – 2023
iulie 23, 2023
Raport: Circuit Colinele Transilvaniei pe bicicletă – ediția a 8-a
august 8, 2023
21

Perioada

23-28 Iulie 2023

Participanți

18 copii, cu vârstele cuprinse între 12 și 16 ani

Vremea

Vremea a fost frumoasă, iar ploile de miercuri și joi ne-au răcorit după zilele caniculare!

                Ultima tabără de MTB pentru copii din 2023 tocmai a avut loc. Putem spune că a fost o tabără specială pentru că de această dată s-a adresat doar copiilor mai mari. Jocurile și activitățile au fost adaptate vârstei copiilor și astfel ei au avut multe de învățat. Cu toții și-au îmbunătățit aptitudinile și deprinderile într-un cadru sigur și relaxat.

                Duminică am început tabăra și accentul zilei a fost pus pe latura socială. Am făcut multe jocuri care ne-au ajutat să ne cunoaștem și să ne apropiem unii de ceilalți. Tot în această zi au început să se formeze și primele legături de prietenie.

                Luni am început ziua cu câteva noțiuni teoretice despre mersul pe munte cu bicicleta. Primul atelier al zilei ne-a ajutat să observăm nivelul copiilor și unde mai trebuie lucrat cu fiecare în parte. După amiază deja am fost pregătiți să ne împărțim în echipe și să abordăm trasee cu grade diferite de dificultate. Unul din momentele frumoase ale zile a fost la leagănul din pădure. Un leagăn legat de creanga unui copac înalt.

                Marți am pornit tot cu bicicletele pe potecile și drumurile forestiere ce coboară spre Brașov. Cei mai bine pregătiți au făcut o coborâre pe Oabăn, urmând ca mai apoi cu toții să coborâm pe Poteca de Fete. La urcare cei mai energici s-au întors pe biciclete și ceilalți au urcat cu mașina. La lăsarea nopții am aprins focul de tabără și în jurul lui am spus povești, am mâncat bezele și ne-am spus impresiile referitoare la tabără. De la foc am plecat la o scurtă tură de noapte și așa am încheiat încă o zi frumoasă.

                Miercuri ne-am propus să mergem la cățărat la Pietrele lui Solomon. Până acolo am coborât tot pe biciclete. Fiecare grupa a coborât pe poteci potrivite nivelului tehnic al copiilor. După ce ne-am întors am plecat repede spre gondole să încercăm să facem o coborâre din Postăvaru, pe biciclete, înainte să vină ploaia. Toți eram entuziasmați de poteca Blue Line și ne doream să nu se termine nicicând coborârea. După ce am ajuns înapoi la cazare a urmat seara de talente, unde copii ne-au suprins plăcut cu talentelor lor. Ne-au arătat ca știu sa danseze, sa scrie poezi, sa facă numere de magie și chiar și să deseneze.

                Joi ne-a trezit ploaia și ne-am dat seama ca nu este o zi potrivită pentru mersul pe bicicletă. Totuși am profitat de vremea urâtă și am deveni ingineri. Din paste, lipici, scoch și cartoane, copii au construit un pod, o piramidă și un zgârie nori. Munca în echipă i-a unit și mai mult pe micii arhitecți. După amiază ploaia s-a oprit și am ieșit la mișcare în natură. Am urcat la Peștera de Lapte și după vizitarea ei, unii au continuat până la Cabana Postăvaru, iar alții doar până în Poiana Ruia. De aici am coborât și am încheiat ziua cu premierea și petrecerea.

                Vineri soarele strălucea pe cer și noi am profitat ca să ieșim la încă o tură cu bicicletele în Masivul Postăvaru. Unii au coborât o tură pe Blue Line, alții au coborât două ture, iar alții au făcut o drumeție. Totuși indiferent de grupa în care au fost, toți erau triști că tabăra se apropie de sfârșit. După ce ne-am întors la cazare, am mâncat de prânz și am plecat cu toții la casele noaste.

                Acesta a fost ultima tabără dedicată copiilor din această vară. În total au avut loc 4 tabere pentru copii, toate în locații noi. Am avut o tabără în Piatra Craiului, una în Munții Leaota și încă două în Poiana Brașov. În tabere au participat atât copii noi cât și micii noștri prieteni vechi. Deabia așteptăm să ne revedem cu voi, iar până atunci vă urăm doar cărări cu soare și momente frumoase în natură!

                                                                                                                                 Cu drag, echipa Tabere și Circuite!

<

Comments are closed.

Toate evenimentele