parallax background

Raport: Tabără de schi de tură – Mădăraș-Harghita 27-29 Ianuarie 2023

Raport: Tabără de MTB pentru copii în Colinele Transilvaniei 2022 – prima serie
august 6, 2022
Raport: Tabără schi de tură în Munții Ciucaș 2023
februarie 16, 2023

Perioadă:  27-29 Ianuarie 2023

 Locația: Madaraș-Harghita

 Nivel: începători- avansați

Echipa: Silviu, Șerban, Alex

5

                    Răbdarea ne-a fost pusă la grea încercare în acest sezon de schi. Zăpada mult așteptată nu a apărut. Totuși Munții Harghitei nu ne-au dezamăgit în nicio iarnă. Microclimatul specific acestei zone, a adus mereu precipitațiile sub formă de zăpadă atât de necesare schiului de tură.

                    Așa se face că în perioada 27-29 ianuarie s-au strâns 14 participanți și 3 organizatori în stațiunea Mădăraș, în căutarea zăpezii. Încă de joi seară, norii au început să pudreze munții cu un nou strat de omăt. Astfel că vineri, când a avut loc tura de seară, deja se strânseseră aproximativ 30 de centimetri de zăpadă proaspătă.

                    Tura de seară ne-a deschis apetitul pentru schi, câțiva dintre noi fiind pentru prima oară în acest an pe schiuri de tură, iar alții chiar pentru prima oară în viață. Atât de poftă ne-a fost să schiem, încât parcă nici nu am simțit vântul care bătea cu putere mare pe lângă noi.

                    Sâmbătă am făcut o tură mai lungă. Am pus accentul pe îmbunătățirea tehnici de schi. Am făcut câteva ateliere practice și am schiat cât ne-au ținut picioarele. Am vizitat și cascada Sugo, care de această dată era complet înghețată și astfel, foarte fotogenică. După întoarcerea înapoi la pensiune, unii participați au ales să se relaxeze cu un masaj sportiv, alții au ales să continuie distracția la schi alpin pe nocturnă, iar alții au participat la un concurs local de schi de tură.

                    Duminică a fost ultima zi de tabără, iar muntele ne-a răsplătit efortul de a ajunge pe vârful Harghita-Mădăraș, cu o frumoasă mare de nori. Am schiat de  două ori până în poienile de sub vârf și ne-am întors la pensiune. Chiar înainte de plecare spre casele noastre a avut loc și o mică festivitate de premiere, unde am tras concluziile taberei și fiecare participant a primit o diplomă.

                    Putem spune că această tabără a fost una foarte reușită, iar acum privirile ni se îndreaptă spre următoarea tabără, care va avea loc în Masivul Postăvarul. Mai e puțin până atunci, iar noi de abia așteptăm să vă revedem.

  Cu drag,  Echipa Tabere și Circuite

Comments are closed.

Toate evenimentele