parallax background

Raport tabără de schi de tură: Mădăraș-Harghita, 9-11 Februarie 2024

Raport: Tabără de schi de tură – Munții Rodnei 24-28 ianuarie 2024
ianuarie 30, 2024
Raport: Tabără de iarnă pentru copii 18-23 februarie 2024
februarie 29, 2024

 

 

Perioadă:  Raport: 9-11 Februarie 2024

 Locația: Madaraș-Harghita

 Nivel: începători- avansați

Echipa: Silviu, Bianca și Alex

Raport tabără de schi de tură: Mădăraș-Harghita, 9-11 Februarie 2024

                  Sezonul de schi 2023-2024 a început devreme, chiar de la sfârșitul lunii noiembrie. Totuși ne-a dat mari emoții prin mai multe valuri de căldură. Cu emoții în suflet ne-am pornit și spre tabăra de schi de tură din Mădăraș. Temperaturiile primăvăratice din zonele urbane ne făceau să ne gândim dacă mai găsim zăpadă pe munte. În pofida fricilor noastre, natura ne-a răsplătit și de această dată, cu multă zăpadă și condiții foarte bune de schi.

                  Tabăra noastră a început vineri, 9 februarie. Drumul lung parcus cu mașina până în stațiunea Harghita-Mădăraș ne-a crescut apetitul pentru tura de seară. Am pornit la lumina frontalelor spre zona pârtiilor de schi. La începutul turei am schiat "pe datorie", căci am pornit direct în coborâre, urmând să plătim cu o urcare pe foci. Temperatura era perfectă, ritmul plăcut și oamenii minunați. Tura de seară ne-a pus sângele în mișcare și ne-a pregătit pentru zilele ce aveau să urmeze.

                  Sâmbătă ne-am pornit cu toții spre cel mai înalt punct din zonă, Vârful Harghita - Mădăraș (1801 metri). De pe vârf norii nu ne-au dat voie să vedem depărtările, dar ne-am promis să revenim și în ziua următoare, când se anunța cer mai senin. Prima coborâre a fost distractivă, dar și puțin provocatoare în același timp. După ce ne-am pus focile, am pornit în urcare spre Cascada Szoko, care ne-a așteptat înghețată de această dată. De aici ne-am împărțit în două grupuri. O parte au mers direct spre cabană, iar ceilalți am pornit spre Vârful Harghita Racoșului (1756 metri). De pe acest vârf, zările s-au mai deschis și am putut contempla orizontul. Întorși la cabană, am socializat și am depănat amintiri până când oboseala ne-a făcut să ne retragem spre camerele noastre.

                  Duminică am urcat din nou pe Vârful Harghita - Mădăraș. De această dată, cerul a fost senin și am putut inventaria multe grupe montante din Carpații Orientali și Meridionali. A urmat o coborâre plăcută prin pădure, ce ne-a condus într-o poieniță, în care am ținut și atelierul despre avalanșe. Am săpat chiar și un profil în zăpadă și am învățat cum să folosim kitul de avalanșă. De aici ziua a continuat pentru unii cu o nouă urcare pe Vârful Harghita - Mădăraș, în timp ce alții au pornit pe scurtătură spre Cabana Mădăraș. Într-un final am ajuns cu toții la cabană și astfel am încheiat și tura din această zi. Am tras concluziile și am oferit o diplomă fiecărui participant, înainte să pornim spre casele noastre.

                  Astfel s-a încheiat încă o tabără reușită. Totul a fost la superlativ și singura noastră părere de rău este că totul s-a terminat parcă prea repede. Sezonul nu s-a încheiat! Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm de schiul de tură în tabăra din Munții Bucegi (15-17 martie), iar pe cei mici îi așteptăm în ultima tabără de iarnă pentru copii din acest sezon (25 februarie-1 martie).

                  Până la o nouă revedere, vă dorim zile cu soare și cu multă zăpadă sub tălpile schiurilor!

                  Cu drag, Alex!

Comments are closed.

Toate evenimentele