parallax background

Raport: Tabără de schi de tură – Munții Bucegi 18-20 Martie 2022

Raport: Tabără de schi de tură – Mădăraș-Harghita 11-13 Februarie 2022
februarie 22, 2022
Raport – Tabără de schi de tură – Munții Ciucaș 25-27 Februarie 2022
martie 25, 2022

Perioadă:  11-13 Februarie 2022

 Locația: Peștera, Munții Bucegi

 Nivel: începători- avansați

Echipa: Bianca, Silviu, Miță, Șerban, Alex, Ștefan

Fotograf: Pochiu Cornel (Fisheye)

 Albume: Sâmbătă, Duminică

4

              A venit timpul penultimei tabere de schi de tura din sezon, cea din Muntii Bucegi, unde am găsit cer senin și zăpadă numai bună de schiat.

              Ne-am întâlnit cu participanții la ora 17 la Pensiunea Octavian, din Padina și am verificat încă o data echipamentul pentru participanti. După ce am făcut încălzirea am pornit împreună în tura nocturnă la lumina frontalelor spre Vârful Obarșiei. Nu am atins varful însă acesta nu era ținta noastră, așă că am dat pieile de focă jos, am blocat clăparii și am luat startul pe prima coborâre din tabără, înapoi spre cazare.

              Sâmbăta am pornit în tura lungă spre Șaua Strunga. Cornel, fotograful nostru, a surprins câteva cadre cu noi din dronă si pentru moment ne teleportasem în Alpii Francezi odată ce am văzut filmulețul. Prima coborâre a fost spre stâna de pe trsaeul ce urca din Padina, unde am luat o pauză de gustare și Silviu a ținut atelierul de avalanșă. Încă o urcare si coborarea am dat-o spre Strungulița, iar cei mai voinici au mai asaltat de doua ori Vârful Tătaru. A fost o zi plină de energie si coborâri de ținut minte. Seara Șerban și Mihai ne-au relaxat cu masaj și am terminat ziua cu povești de spus nepoților.

              Ziua de duminică a venit așa repede dar pe semne ca timpul trece repede cand te distrezi. Am pornit din nou pe Valea Șugărilor unde am facut ultimele doua coborâri una pe fața ce ni se arătase în tura la nocturnă, în dreapta urcării., iar alta dinspre Șaua Călugărului=pe Fața Mare spre Peștera.

              Ne bucurăm că am putut împărții coborâri de poveste pe schiuri și de această dată împreună prin Munții Bucegi. Ne revedem cu cei mai fideli dintre participanți în tura de la Bâlea.

Cu drag,

Echipa Tabere și Circuite  (Silviu, Bianca, Miță, Alex, Șerban și Bușe)  

Comments are closed.

Toate evenimentele