parallax background

Raport: Tabără de schi de tură – Munții Șureanu 19-21 ianuarie 2024

Raport: Tabără de inițiere în schi de tură – Masivul Postăvarul 12-13 ianuarie 2024
ianuarie 15, 2024
Raport: Tabără de schi de tură – Munții Rodnei 24-28 ianuarie 2024
ianuarie 30, 2024

Perioada: 19-21 ianuarie 2024

 Locația: Stațiunea Poarta Raiului, Munții Șureanu

Nivel: intermediari, avansați

Echipa:  Silviu, Miță și Bianca

Raport: Tabără de schi de tură – Munții Șureanu 19-21 ianuarie 2024

Prima tabără organizată de noi în Șureanu a fost un real succes. În ultimii ani, am auzit doar lucruri bune despre această zonă, așa că am dorit să ajungem și noi aici. Cazarea aleasă, Pensiunea Irina, ne-a fost recomandată și am fost surprinși de cât de primitori au fost gazdele și de cât de delicioasă și din belșug a fost mâncarea.

Știam că în această zonă zăpada vine mai devreme și este mai abundentă, iar prognoza indica că ar trebui să ningă aproximativ 20 de cm în fiecare zi înainte de tabără, dar din păcate a plouat doar. Joi și vineri, în timpul verificării traseelor, a plouat neîncetat. Cu toate acestea, am avut noroc, zăpada a fost în cantități mari, iar vineri seara s-a răcit și ploaia s-a transformat în ninsoare, acoperind zăpada veche.

Deși pe la 16 ploua torențial și nimeni nu mai voia să iasă în tura nocturnă, în jurul orei 18 a început să ningă, așa că am luat masa mai repede și am ieșit la tura nocturnă. Am avut noroc ca vremea să se îndrepte și să ne bucurăm pe deplin de această activitate.

Ziua de sâmbătă a fost o zi complexă, cu schimbări de vreme, mai multe anotimpuri și cu siguranță o zi pe care o vom ține minte. Am început cu ceață și frig, am organizat ateliere la Lacul Iezer, apoi ne-am despărțit în două grupuri: unul a urcat pe Vârful Șureanu, iar celălalt a continuat spre domeniul schiabil. Urcarea pe vârf a fost tehnică și solicitantă. Pe ultima bucată am urcat cu schiurile în spate, dar când am ajuns pe vârf, am fost răsplătiți de faptul că ceața a dispărut și s-a făcut senin. Apoi am avut parte de o super coborâre, pe care am vrut să o repetăm.

Ziua am încheiat-o cu o urcare pe pârtie, unde am avut parte de un apus superb și de o coborâre în culoarea roșie a apusului.

Reîntorși la cazare, ne-am relaxat cu masajul făcut de Miță și am vizionat filmulețe despre schi de tură.

Duminică am avut parte de o zi senină și, în grup compact, am urcat pe Vârful lui Pătru, cel mai înalt din Munții Șureanu, apoi ne-am întors spre casă.

Tabăra din Șureanu a fost foarte reușită și cu siguranță ne vom întoarce aici!

Numai bine,

Silviu

Comments are closed.

Toate evenimentele