parallax background

Raport: Tabăra de schi pentru copii 2018

Raport: Tabără schi de tură Bucegi 2018
ianuarie 20, 2018
Povestea Circuitului: Transalpina și Oltenia de sub Munte 2017
martie 30, 2018

Perioada: 14-19 Ianuarie 2018

Locație: Poiana Brașov, Masivul Postăvaru,

Participanți: 11 schiori mici

Nivel: Incepători, Mediu, Avansați

Echipa: Silviu, Bianca, Levi.

Fotografii: CiriVision (ziua I)CiriVision (ziua II).


După prima tabără de copii organizată integral de noi, eu mi-am promis că nu voi mai organiza activităţi cu cei mici. În anul ce a trecut echipa noastră, Tabere si Circuite a început un nou proiect: Tura Copiilor, proiect în care nu m-am alăturat dat fiind faptul că eu participam la evenimentele respective ca sportiv.

În lucrul cu copii ai nevoie de o mult mai multă concentrare şi răbdare, lucru care pe mine mă cam stoarce de baterii şi atât timp cât prioritar pentru mine este sportul de performanţă, mă voi limita să supraveghez aceste activităţi, alături de mine fiind o echipa de oameni pregătiţi şi profesionişti.

 Spuneam de anul  trecut, avem multe povestiri amuzante, eu îmi aduc aminte că după prima seara mai aveam un pic şi le facem bagajele copiilor ca să ii trimiteam acasă. Încet, încet lucrurile au intrat pe făgaşul normal şi tabăra s-a încheiat cu lacrimi de dor şi promisiuni.

Şi revenim la prezent, anul acesta pot spune chiar şi eu că m-am bucurat de tabără în sine. Asta pentru că am ştiut fiecare lucru cum trebuie făcut. Având experienţa anului trecut şi fiind instructor la grupa de avansaţi, am avut parte de 4 schiori adevaraţi, cu care am abordat cele mai inclinate pante, păduri şi zăpezi proaspete şi mari.

În plus chiar dacă au fost mai puţini participanţi, am schiat cu adevărat. Fiind în timpul şcolii, pârtiile au fost libere şi nu a trebuit să stăm la coadă la mijloacele de transport pe cablu.

Aşadar povestea taberei începe în felul următor, a fost odată ca niciodată 11 schiori micuţi şi trei instructori drăguţi. Bianca la iniţiere, Levi la intermediari şi Silviu cu ”rachetele”. Ținem mult ca lucrurile să fie bine făcute, așa că la noi nu veți vedea mai mult de 5 copii la un instructor.

 În Brasov noi am dormit, de dimineaţă în dubă ne-am suit şi spre Poiana am pornit. Frigul aprig ne-a aşteptat şi repede am îngheţat. După prânz ne-am revenit, am schiat până am obosit, apoi în Braşov noi ne-am plimbat, Prima Şcoala Românească am vizitat şi la brad am colindat.

Seara ne-am împrietenit, hainele pentru a doua zi le-am pregătit şi la culcare am fugit.

A doua zi de schi cu cer senin, în masiv cu toţi am urcat şi pe pârtii noi ne-am distrat şi cel mai important, Ciri ne-a fotografiat. Fiecare cu ai lui, unii pizza şi cartofi prăjiţi, alţii păduri, hopuri şi sărituri.

După schi am continuat, la panou am excelat şi pe corzi am urcat. Am învăţat să căţărăm şi promisiuni am făcut, că la vară urcăm pe stânci.

A treia zi a fost la fel, doar cu ceva probleme la stomăcel, nu știm nici acum de la ce a fost, dar bine că pofta de schi nu ne-a trecut.

La hotel ne-am întors și după ce ne-am pregătit hainuțele, pe perete ne-am uitat, la filmulețe cu schi proiectate.

În a patra zi a venit iarna, cu zapadă proaspătă dar și vânt puternic, de a trebuit pe Bradu să schiem. Chiar dacă în Postăvaru nu am urcat, de tehnică nu am uitat, cristianele le-am exersat și prin zăpadă mare noi ne-am dat. După ce s-a oprit și teleschiul, cu toată pârtia la îndemână, ne-am etalat frumosul stil de schi, prin porți ne-am avântat și cu toții concursul l-am câștigat.

În ultima seară împreună, prieteniile s-au legat, pe sub paturi ne-am furișat, apoi l-a premiere ne-am întristat, dar ne-am promis ca ne vom revedea, la vară în Munții Bucegi și la iarnă iar la schi.

Ultima zi la schi a fost superb, ca în poveștile de Crăciun, cu multă zăpadă proaspătă, și cu schiori deja experimentați. Masivul Postăvaru l-am luat cu asalt și astfel am terminat această tabără glorios, cu prieteni buni câștigați și pe schiuri acomodați, nu ne mai este frică de nici o pantă și bețele ne-au ajutat să împingem în plat și în cristiane să coborâm și la schi să mai venim, pentru că de acum schiori noi ne numim!

A fost o plăcere și din partea noastră, mai ales că am văzut progresul fiecăruia din tabără. De abia așteptăm să ne vedem la vară și la anul!

Silviu, Bianca, Levi


Comments are closed.

Toate evenimentele