parallax background

Raport: Tabără de vară în Munții Leaota – Prima Ediție – 2023

Raport: Tabără de vară în Munții Piatra Craiului – Prima Ediție – 2023
iunie 25, 2023
Raport: Tabără de MTB pentru copii în Poiana Brașov – Prima Ediție – 2023
iulie 23, 2023
POIANA BRASOV, masivul postăvarul

Perioada

9-14 iulie 2023

Participanți

16 copii voioși

Vremea

Vremea a fost frumoasă și călduroasă, iar ploile ne-au prins când eram la cazare.

                Tabăra de copii din Cheile Ghimbavului a fost o experiență captivantă și plină de aventură pentru toți cei implicați. Situată într-un peisaj montan impresionant, la baza stâncilor înalte de calcar, această locație ne-a oferit oportunitatea de a descoperi și explora frumusețile naturii: ape, păduri, pajiști și chei.

                În prima zi, am pornit într-o excursie de-a lungul Cheilor Ghimbavului, trecând deseori prin apă și ascultând povești interesante despre formarea cheilor. Copiii s-au bucurat de fiecare pas și de răcoarea râului de munte. Mai târziu am realizat atelierul de MTB pe un traseu cu multe viraje strânse în curtea imensă a cabanei.

                Următoarea zi a fost dedicată aventurii în aer liber. Am organizat o tură cu bicicleta, iar cei mai mari au ajuns pe două roți până până în satul Dragoslavele. Echipa noastră de instrucțori i-a ghidat pe poteci de munte și drumuri forestiere. Ploaia ne-a prins de două ori, dar ne-am adăpostit și ne-am pus pelerinele, așteptând să treacă.

                O altă activitate palpitantă a constat într-o drumeție prin pădurea din împrejurimi, trecând muchia și ajungând în Valea Cheii, de unde ne-am îndreptat spre faleza de escaladă din Cheile Crovului. Aici ne-am cățărat pe un traseu, învingându-ne frica de înălțime.

                Nu am uitat nici de momentele relaxante și distractive. Am organizat jocuri în echipă, unde copiii s-au distrat și au colaborat într-un mod prietenos și amical. Orientarea de joi este un exemplu pentru munca în echipă, cei mici fiind împărțiți în 4 echipe omogene ce s-au luptat cu timpul în căutarea posturilor ascunse înmprejurul cabanei.

                Serile au fost dedicate cântecelor în jurul focului, dansului, teatrului și ghicitorilor - la seara de talente și amintirii unei petreceri de neuitat în ultima seară.

                În ultima zi a taberei, am ajuns la Cetatea Râșnov unde am vizitat curtea fortificată a acesteia și am învățat cum să citim o hartă turistică și care sunt elementele importante la care să fim atenți.

               Tabăra de copii în Cheile Ghimbavului a fost o experiență memorabilă, care a îmbogățit cunoștințele și a oferit copiilor ocazia de a se conecta cu natura și cu prietenii proaspăt cunoscuți. Ne-am întors acasă cu amintiri prețioase și dorința de a explora și mai mult în viitor.

                A fost o săptămână plină de activități. Abia așteptăm să ne revedem în următoarea tabără!
                                                                                                                                             Cu drag, Șerban, Alex, Silviu și Alexia.

<

Comments are closed.

Toate evenimentele