parallax background

Raport: Tabără de vară în Munții Piatra Craiului – Prima Ediție – 2023

Raport: Circuit Colinele Transilvaniei pe bicicletă– ediția a 7-a
mai 5, 2023
Raport: Tabără de vară în Munții Leaota – Prima Ediție – 2023
iulie 19, 2023
19

Perioada

18-23 iunie 2023

Participanți

16 copii voioși

Vremea

Vremea a fost frumoasă și călduroasă, iar ploile ne-au prins când eram la cazare.

 

                  Tabăra de copii din Munții Piatra Craiului a fost o experiență plină de aventură și cunoștințe noi pentru toți copiii participanți. În fiecare zi am avut programate activități interesante care au încântat și au provocat copiii. Duminică a fost ziua de acomodare, începută cu vizita peșterii Valea Cetății din Râșnov și terminată cu jocurile de cunoaștere și fabricarea ecusoanelor pe care cu toții le-am purtat ulterior în tabără.

                  Luni am mers într-o drumeție la Refugiul Șpirlea. Am explorat valea, ne-am mai și udat la trecerile peste râu, apoi ne-am oprit la un ochi de apă unde am observat tritoni. După un lung urcuș am ajuns la refugiu, unde ne-am bucurat de priveliștea spectaculoasă asupra Craiului, copiii având ocazia să înțeleagă mai bine ce este și cum se formează un grohotiș. Seara am făcut atelierul de bicicletă, ce a inclus și un concurs. Fetele au ocupat detașat primele poziții.

                  În ziua următoare am organizat o activitate de bicicletă. Fiecare am parcurs cei 36 de kilometri de la Plaiul Foii până în Prăpăstiile Zărneștiului și înapoi. Copiii au învățat să se coordoneze mai bine și să aibă grijă unii de ceilalți, înțelegând cum trebuie abordată o tură cu bicicleta pe un drum pe care mai circulă uneori și mașini.

                  Miercuri am avut parte de cea mai palpitantă experiență a taberei - cățărarea pe stâncă. Cu echipamentul adecvat și sub supravegherea atentă a instructorilor, copiii au învățat tehnica de cățărare (întâi pe clădirea cabanei, apoi la stâncă, unde am ajuns după o drumeție prin pădure). Am făcut și un rapel deasupra unei surplombe, unde cei mici și-au depășit temerile și au învățat la indicațiile lui Alex cum să se poziționeze atunci când coboară pe verticală legați în coardă.

                  Joi am organizat o activitate de orientare cu busola. Copiii au învățat cum să folosească o busolă în cadrul unui mic atelier după care, împărțiți în echipe, au luat startul urmând indicațiile din fiecare punct de pe traseul creat de Miță și Șerban. Am pus accentul pe lucrul în echipă, iar la final scorul a fost destul de strâns. Seara am făcut petrecerea, în cadrul căreia toți copiii au dansat și s-au simțit bine.

                  În ziua plecării am vizitat sanctuarul de urși Libearty de la Zărnești, unde ghizii locali ne-au povestit trecutul fiecărui urs din rezervație. Apoi am plecat către Brașov (și mai departe spre București).
                  A fost o săptămână plină de activități. Abia așteptăm să ne revedem în următoarea tabără! Cu drag, Miță, Alex, Șerban, Alexia

<

Comments are closed.

Toate evenimentele