parallax background

Raport: Tabără de vară pentru copii în Mădăraș- ediția a 2-a – 2021

Raport: Tura Copiilor la Retezat SkyRace 2021
august 27, 2021
Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 2-7 ianuarie 2022
ianuarie 18, 2022
16

Perioada

15 – 20 August 2021

Participanți

18 copii voioși

Vremea

Cinci zile cu soare și o zi cu ploaie

Sună alarma, este ora 8, deschid ochii și afară este soare, cald, numai bine de plecat in tabăra! Întâlnirea s-a dat la Decathlon, iar copiii erau nerăbdători să plece, la fel și noi, insctructorii, deoarece ne așteptau 6 zile de distracție🥳.
Prima oprire a fost la Cheile Vârghisului, unde în umbra oferită de stânci am trecut când pe un pod, când pe un altul pentru a admira zona și a explora peșterile de acolo, pline ochi de lilieci🦇. Ajunși la cazare, am avut parte de o cină copioasă, iar apoi ne-am cunoscut puțin între noi cu ajutorul unor jocuri. Stingerea am dat-o după ce fiecare participant avea câte un ecuson cu numele său creat chiar de el.

A doua zi de tabăra avea sa ne facă cunoștința cu escalada la stâncă. Înviorarea alături de Miță, iar apoi atelierul de escalada au fost primele activități care ne-au pregătit pentru ceea ce urma să facem: să cățăram pe stâncile din zonă! 🧗🏽‍♀️ Am pornit într-o scurtă drumeție până la zona de escaladă și de acolo rând pe rând am cățărat până chiar la cel mai înalt punct. După ce fiecare și-a întrecut frica de înălțime, am trecut la lucruri la fel de serioase: am fost introduși în tainele biciclitului. Întorși înapoi în sat am parcurs un scurt traseu de MTB, unde fiecare și-a perfecționat tehnica de coborâre, dar a și învățat când și cum să schimbe vitezele. La finalul zilei ne-am întrecut într-un duatlon pe echipe, iar câștigătorii au fost premiați cu o prăjitura la cină🍰.

Nici ziua a 3a a taberei nu putea începe fără înviorarea cu Miță, așadar la ora 7 toți copiii erau deja afară la jocuri😄 Ziua 3 a însemnat pentru noi ziua bicicletei, iar traseul ne-a condus la Cascada Sugo, unde ne-am aventurat pe pietrele mari din râu. De acolo grupa celor mai buni bicicliști a pornit pe traseul de enduro din zona, iar învățăceii au continuat spre Casa Pădurarului. Drumeții, cei fără biciclete s-au jucat înapoi spre sat, învățând geografie prin tot felul de jocuri educative. După masa de prânz am ieșit din cabană la jocuri, de unde nu am mai fi plecat. Seara am încheiat-o la focul de tabără, care ne-a încălzit și desigur bezelele nu ai lipsit🍡.

Deja obișnuiți cu înviorarea cu Miță, ne-am trezit înaintea mic dejunului. După ce am mâncat însă, am pornit în drumeție către cel mai înalt vârf din zonă și anume Vf. Mădăraș, care atinge 1801m altitudine. Pe drum am învățat despre marcajele montane și am avut un concurs de creativitate: ‘Cine face cea mai frumoasă momâie?’😃 De pe vârf am coborât cu muuuulte opriri la tufele de afine, de unde plecam din ce in ce mai albaștrii pe mâini și gură🫐. După masa de prânz, am fi ieșit afară, însă vremea nu ne-a permis așa că am organizat în interior un concurs de desene🎨 La finalul zilei fiecare copil și-a prezentat talentul, dansând, cântând sau creând origami, fiindcă penultima seara este mereu ‘Seara Talentelor!’🤹🏼‍♀️🎭

Ziua 5 pentru noi a însemnat ‘Ziua provocarilor’! Ne-am trezit ca in fiecare dimineață pentru înviorare, iar după micul dejun am pornit spre o poieniță din apropiere. Acolo ne-am întrecut într-o ștafetă de sărit bușteni, am învățat ‘Școala alergării’ și evident, pe final, ne-am jucat. Înapoi la cabană am luat masa, iar apoi am luat parte la un atelier de orientare cu busola. Înainte de cina am dat startul unui concurs de orientare pe echipe, iar cei care au fost cei mai atenți la atelier s-a dovedit a fi câștigătorii concursului!😄 Ziua am încheiat-o cu premierea tuturor participanților taberei, iar apoi am petrecut până la miezul nopții🥳.

A venit și ultima zi de tabără…cu tristețe ne-am făcut bagajele și am lăsat cabana în urmă🥺 Prima oprire am făcut-o la Rezervația de animale sălbatice din Izvoare, unde am avut ocazia sa vedem o familie de mufloni in habitatul lor măturatul, dar și mistreți și căprioare ☺️ După 2 ore de căutat animăluțe prin rezervație am pornit din nou la drum către Brașov. Ajunși după prânz, ne-am luat cu greu la revedere unii de la celălați cu promisiunea de a ne revedea la iarnă⛷🎿🌨❄️ A fost o tabără pe cinste!

<

Comments are closed.

Toate evenimentele