parallax background

Raport: Tabără schi de tură Mădăraș 2021

Raport: Tabără schi de tură în Postăvaru 2021
martie 2, 2021
Raport: Tabără schi de tură Bucegi 2021
martie 15, 2021

Perioadă: 26-28 februarie 2021

Locaţie: Mădăraș- Harghita 

Nivel: intermediari- avansați

Albume foto: Ziua 1 

Ziua 2 Album 1

Ziua 2 Album 2

Ziua 3

Foto by: Fisheye

Echipa: Bianca, Silviu, Miță, Alex, Vali

5

                  Vremea s-a încălzit brusc și în multe zone din țară zăpada a început să piardă din putere. Noi știm că “nici o iarnă nu durează o veșnicie și nici o primavară nu iși lasă mult timp asteptată sosirea.”  Drumul spre tabăra de schi de tură din Mădăraș ne dădea toate semnele că mergem la cules de flori, nu la schi. Totuși am avut încredere în Silviu care ne-a spus că vom avea zăpadă multă. Chiar a avut dreptate pentru că atunci cand erau mai puțin de 10 kilometri până în stațiunea Mădăraș a apărut zăpada. În pădure avea chiar 1 metru înălțime. Fericiți că am găsit această oază de zăpadă ne-am început vineri tabăra.

                   Chiar dacă deobicei suntem obișnuiți să începem tura de seară cu o urcare, de data asta am pornit direct la vale. Am coborât pe una din pârtile din zonă. Apoi pe urcare am fost vegheați de lună, care lumina foarte puternic zona, o lună mare, la distanță de o zi ca să fie plină. Afară era o temperatură placută deși unii dintre noi ne-am plâns că e prea cald. De data asta nu  ne-a ajuns doar o urcare și am decis că trebuie neapărat să o facem și pe a doua. După a doua urcare unii parcă voiam și o a treia urcare, totuși am fi riscat să pierdem cina, care avea bucate cu specific local, așa că am decis că ne sunt suficiente cele două urcări pe care le făcusem. A urmat o prezentare ținută de Silviu despre schiul de tură. Iar după aceasta am plecat la culcare cu lecția învățată.

                     Sămbătă au scăzut temperaturile și ceața a apărut și ea. Primul obiectiv a fost vârful Harghita-Mădăraș. De aici am coborât întâi prin pădure și apoi prin câteva poieni. Ușor, ușor a început și să fulguiască. Vremea a fost în contrast major față de ziua precedentă. Pe traseu am putut vedea și o cascadă frumoasă, care era parțial înghețată. Ne-am împărțit în două și unii s-au întors de la cascadă la cazare. Restul am urcat un nou vârf. Ne-a suflat puțin vântul, dar efortul a meritat. Ajunși pe vârful Racoșul Mădărașului am încercat să facem o tranziție cât mai rapidă ca să nu înghețăm. A urmat o nouă coborâre, iar vremea s-a îmbunătățit pe măsură ce noi ne continuam tura. Ne-am împărțit din nou și unii au încheiat ziua cu urcarea spre cabană. Ceilalți au facut incă o coborâre și au urcat și ei spre cabană. Totuși cand au ajuns la cabană, și-au  dat seama că nu puteau termina ziua în urcare, așa că au continuat să urce din nou pe vârful Harghita-Mădăraș, de unde au coborât înapoi la cabană. Spre seară ne-am relaxat privind filmulețe despre schi și bucurându-ne de un masaj sportiv de la Miță.

                     Duminică a reapărut soarele în peisaj. Am avut parte de două coborâri și două urcări, iar între ele am facut un atelier despre avalanșe. Am făcut două profile în zăpadă pentru a ne da seama de consistența straturilor, apoi  am simulat căutarea victimelor dintr-o avalanșă. Tot pe munte am făcut și o mică premiere a participanților, care au primit ca amintire un magnet cu o poză a lor din tabără, marca Fisheye. Ultima coborâre spre cabană a trecut parcă mult prea repede, căci ne-am întâlnit cu Jo Indianul, ao devărată legendă vie, iar prezența lui în tură a fost o mare plăcere pentru noi. Astfel  că tabăra s-a încheiat, mai repede decât am fi vrut noi. Așteptăm cu nerăbdare ultima tabără din acest sezon, care va avea loc în Munții Bucegi. Pănă atunci vă dorim să aveți parte numai de momente frumoase.

Semnat: Echipa Tabere și Circuite

(Alex, Miță, Silviu și Bianca)

Comments are closed.

Toate evenimentele