parallax background

Raport: Tabără schi de tură în Munții Bucegi 2019

Povestea din Tabăra de schi pentru copii 2019
februarie 11, 2019
Raport: Tabără schi de tură în Masivul Postăvarul 2019
martie 19, 2019
TST Bucegi v2

Perioada: 18-20 Ianuarie 2019

Locație: Padina, Munții Bucegi

Participanți: 27 schiori

Nivel: Mediu, Avansați

Echipa: Silviu, Bianca, Mihai, Levi, Doina Bălan și Ciri.

Fotografii oficiale marca CiriVision: Vineri (tura nocturnă), Sâmbătă (tura de o zi), Duminică (tura de jumătate de zi).


Iată-ne ajunși în Munții Bucegi, mai exact am avut tabăra de baza la Padina, în inima munților. Ne-am adunat o gașcă măricică de schiori - 22 de participanți și 5 organizatori Silviu, Bianca, Levi, Miță și fotograful nostru Ciri.

Am început în forță cele trei zile pe care aveam să le petrecem împreună, așa că vineri seara pe un cer senin la lumina lunii și a milioanelor de stele am urcat până la prima stână dinspre Șaua Struga. Marea majoritate ne-am amintit cum e „să plimbi foca” iar cei ce nu mai facuse asta până acum au avut o experientă cel puțin interesantă fiind noaptea pe schiuri în pădure. Ajunși la cazare am servit cina, am socializat și am luat parte la cursul teoretic ținut de Silviu pregătindu-ne pentru a doua zi.

Sâmbată dimineața ne-am trezit plini de nerăbdare să schiem. După micul dejun, ne-am echipat și am ieșit afară la încălzire. Tura a început cu o urcare spre Piatra Arsă, traseu pe care am pus in practică ce ne spusese Silviu cu o seara înainte pe partea de tehnică. Zăpadă am avut din belșug. Ba chiar am întâlnit toate tipurile de zăpadă și ceva ceață care ne-a pus bine la încercare cu orientarea. Ajunși la Piatra Arsă am mâncat prânzul, am socializat și ne-am pregătit pentru distracția ce avea să vină pe coborârea de pe Plaiul lui Păcală. Cei mai sportivi au mai făcut o urcare spre Șaua Stunga.

Seara sa încheiat cu cina, masajul de relaxare mult așteptat, socializare și vizionând filmul cu Kilian Jornet.

Ultima zi începe devreme luând micul dejun cu un ceai revigorant. Ne-am echipat gata de schi dezmorțindu-ne musculatura cu câteva exerciții de încălzire. Apoi am început să urcăm spre Șaua Strunga aprofudând tehnicile învățate. Ajunși aproape de muchie participanții au putut folosi echipamentul necesar în caz de avalanșă într-un exercițiu și am făcut un profil de zăpadă unde am observat straturile ei. La coborâre ne-am bucurat din plin cu toții fiind ultima ocazie din această tabără.

   La Cabana Padina am servit prânzul și am avut parte de o premiere simbolică. Cu ocazia ei bucurându-ne că am fost așa mulți pasionați de mișcare în natură. Ne-am luat la revedere și am plecat fiecare spre casele noastre după un weekend minunat petrecut în natură cu oameni faini.

   Să ne revedem sănătoși cu orice altă ocazie amintindu-vă că iarna nu sa terminat și zăpadă avem din belșug.

 

  Nu uitați să zâmbiți mereu!

  Cu drag, Miță

 

Comments are closed.

Toate evenimentele