parallax background

Raport: Tabără schi de tură în Munții Bucegi 2020

Circuit: Nordul Moldovei pe bicicletă
aprilie 5, 2020
Raport: Circuit Transalpina și Oltenia de sub Munte pe bicicletă 2019
aprilie 15, 2020

Perioadă: 06 martie – 8 martie 2020

Locaţie: Padina, Munţii Bucegi

Participanţi: 24

Nivel: intermediari - avansați

Condiții meteo: Vremea bună vineri. Sâmbătă am avut parte de soare și vântul a fost liniștit. Duminică a fost  lapoviță și ceață. Zăpada a fost înghețată și crustă vineri. Sâmbătă a fost o crustă destul de interesantă în care schiurile erau destul de ușor de controlat și ne-am putut bucură de zăpadă. Duminică a fost zăpadă umedă.

Echipa: Silviu, Bianca, Mihai, Alex.

Album foto: Album tabara de schi de tura Bucegi 2020

Fotograf: Vlad Gabriel Ionescu


Una dintre cele mai așteptate tabere este cea de schi de tură din Munții Bucegi. Asta pentru că în fiecare tabără de aici ne-am distrat la maxim împreună. Anul  acesta tabăra a avut loc în perioada 6-8 martie. Chiar dacă  vremea de afară dădea semne că a venit primăvara,  ne-am strâns destul de mulți. Mai exact 29 de perechi de schiuri au lăsat urme în zăpada din Padina. Tabăra a început cu tura de seară. Nu am mers foarte departe, dar am făcut două urcări pe schiuri. Așa că toți am avut ocazia să exersăm tranziţiile.

Sâmbătă după ce Mihai a ţinut încălzirea, am plecat cu schiurile pe rucsaci spre șaua Strunga. Nu după mult timp am ajuns la zăpadă și până la finalul zilei am rămas doar pe schiuri.  Pe măsură ce urcam vremea s-a făcut tot mai bună. Dacă atunci când am plecat de jos cerul era puțin înnorat, până la urmă s-a făcut senin și frumos. Am luat o scurtă pauză la refugiul din Șaua Strunga. După ce ne-am mai continuat puțin urcarea spre Șaua Strungulița, am coborât pe un vâlcel spre vest.  Coborârea a trecut foarte repede pentru că zăpada a fost foarte bună și noi ne-am distrat. A urmat urcarea spre ârful Tătaru. Am avut ocazia să exersăm urcarea în zig-zag și să ne perfecționăm tehnica. De pe Vârful Tătaru am avut o priveliște foarte frumoasă. Muntele ne-a răsplătit din plin efortul de a ajunge în vârf. După ce am coborât de pe vârf unii au hotărât să mai facă o urcare spre șaua Strungulița, iar alții au mai făcut chiar două urcări. Cu greu ne-am decis să lăsăm zăpada în pace și să ne întoarcem la cazare.

Ziua de duminică a fost ceva mai scurtă. Vremea nu a fost cea mai plăcută, dar măcar ne-am bucurat de mișcare. Am urcat cu toții până aproape de Vârful Tătaru. Apoi am făcut cât de repede am putut tranziția (pentru că bătea vântul) și am coborât înapoi în Padina. De aici după festivitatea de premiere am plecat la casele noastre.

Concluzia taberei a fost că pe munte la fel ca în viață este foarte important să ne adaptăm. Chiar dacă la prima vedere părea că nu vom avea zăpadă, până la urmă am avut și chiar multă și faină. Acum aşteptăm cu nerăbdare evenimentele din sezonul cald. 

Comments are closed.

Toate evenimentele