parallax background

Raport: Tabără schi de tură în Munții Ciucaș 2021

Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 31 ianuarie- 5 februarie 2021
februarie 10, 2021
Raport: Circuitul de bicicletă din Munții Brașovului 2020
martie 2, 2021

Perioadă: 29-31 ianuarie 2021

Locaţie: Cheia, Munții Ciucaș și Munții Grohotiș

Nivel: intermediari - avansați

Condiții meteo: Ceață și câțiva fulgi de zăpadă vineri seară. Sâmbătă vânt pe creste și de aceea am rămas în zona mai joasă. Duminică soare și frumos, dar au fost și câteva rafale de vânt.

Albume foto:  Ziua 1

                         Ziua 2

                         Ziua 3

Echipa Foto: Cornel si Irina de la Fisheye.ro

Echipa: Bianca, Silviu, Miță, Alex și Vali

3

                  La ultima tabără de schi de tură din Ciucaș, cea din 2020, am dus lipsa zăpezii. Totuși din fericire ediția din 2021 a venit cu multă zăpadă. Tabăra a început vineri cu tura de seară. Am făcut încălzirea chiar în Pasul Bratocea. Am plecat pe schiuri spre Culmea Bratocei. Am observat urmele celor care au urcat fără schiuri. Văzând cât de mult s-au afundat, ne-am dat seama cât de norocoși suntem că avem schiurile și nu intrăm mai adânc în zăpadă. Am traversat în urcare o poiană lungă și am făcut primele zig-zag-uri din tabără. A urmat să dăm jos focile și să facem prima coborâre printr-o zăpadă destul de pufoasă. Ne-am împărțit în două echipe, iar unii au ales să coboare direct la mașini. Alții au coborât ceva mai mult prin pădure și apoi au mai urcat o dată pe foci. Ziua s-a încheiat cu cina gustoasă, prezentarea ținută de Silviu legată de schiul de tură și masajul făcut de Miță.

                  Sâmbătă am plecat de la fabrica de apă Cheia. Am urcat spre Cabana Muntele Roșu. În drum spre cabană am încercat să ne îmbunătățim abilitățile de urcat pe schiuri. Chiar dacă unde eram noi vremea era bună, sus pe creste se vedea că bate vântul tare și norii își fac de cap. Acesta a fost motivul pentru care ne-am mulțumit doar să privim Vârful Gropșoarele și nu am urcat până pe el. Totuși chiar dacă nu am ajuns pe vârf, am făcut mai multe coborâri distractive în zona Muntele Roșu. Ne-am împărțit în echipe astfel încât fiecare să urce doar atât de mult cât își dorește. Coborârea spre mașini a fost provocatoare pentru că am schiat prin pădure. După tură am decis să ne relaxăm privind un film despre schi-alpinism.

                   Duminică am decis să schimbăm puțin mai mult peisajul și să urcăm și în alt munte. Am ales vecinul Ciucașului, așa că am făcut o tură în Munții Grohotiș. În această zi nu am folosit deloc mașinile. Am cărat schiurile până la intrarea în pădure și de acolo ne-am urcat pe schiuri. După urcarea prin pădure am ieșit în gol alpin. Aici cei care au avut mai multă energie au urcat cu Silviu și mai sus, pentru o coborâre suplimentară, iar ceilalți au rămas cu Alex pentru a face un profil de avalanșă. După ce grupurile s-au unit, a avut loc atelierul de avalanșă din care am aflat multe despre tipurile de zăpadă și cât de stabile sunt ele. Cu lecția învață am plecat la vale înapoi spre stațiunea Cheia. După ce ne-am luat rămas bun am plecat fiecare la casa lui cu o nouă experiență frumoasă în sertarul de amintiri. Putem spune că prima tabără din 2021 a fost minunată. Acum de abia așteptăm următoarele tabere din : Masivul Postăvaru, Munții Mădăraș - Harghita și Munți Bucegi.            

                     Suntem nerăbdători să ne revedem!

                     Cu drag Echipa Tabere și Circuite (Miță, Silviu, Bianca, Alex și Vali)

Comments are closed.

Toate evenimentele