parallax background

Raport: Tabără schi de tură în Munții Ciucaș 2023

Raport: Tabără de schi de tură – Mădăraș-Harghita 27-29 Ianuarie 2023
ianuarie 30, 2023
Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 12-16 februarie 2023
februarie 27, 2023

Perioadă: 10-12 Februarie 2023

Locaţie: Cheia, Munții Ciucaș și Munții Grohotiș

Nivel: intermediari - avansați

Condiții meteo: Vânt puternic și temperaturi scăzute vineri seara și duminică, dar mult soare și cer senin la tura de sâmbătă. Multă zăpadă, începând chiar de la baza muntelui.

Echipa:  Silviu, Miță, Alex și Bianca

3

                      Crestele albe ale munțiilor strălucesc în soare și ne cheamă către ele. Mereu ne place să le ascultăm chemarea. Zăpada mult așteptată a sosit, iar noi am fost în Ciucaș să profităm de ea!

                      Tabăra de schi de tură din Ciucaș din perioada 10-12 februarie ne-a adus împreună în stațiunea montană Cheia.

                      Vineri seara am pornit tabăra cu dreptul și am urcat din Pasul Bratocea spre releul ce străjuiește poiana Bratocei. Vântul a bătut cu putere și accentua senzația de frig, dar noi nu ne-am lăsat intimidați. Coborârea a fost plăcută și ne-a condus până jos la fabrica de apă. Seara am încheiat-o cu o prezentare despre schiul de tură ținută de Silviu.

                     Sămbătă am fost conduși în toată tura de către soare. Am pornit din Cheia direct pe schiuri și am urcat cu toți la Cabana Silva. După ce am savurat un ceai, ne-am continuat urcarea. O parte dintre noi a ajuns chiar pe vârful Gropșoarele. După atâta urcare, răsplata a fost pe măsură si am alunecat pe zăpadă până înapoi la cazare. După tură, Mihai ne-a răsfățat cu un masaj sportiv și așa am încheiat și această zi.

                     Duminică vremea s-a stricat. Totuși am făcut o tură frumoasă înspre vârful Babeș din Munții Grohotiș. La intersecția pădurii cu golul alpin am ales să evităm vântul puternic de pe creste și să ne întoarcem la cazare. Tabăra s-a încheiat cu premierea, iar apoi am plecat spre casele noastre.

                     Am avut și în această tabără zăpadă din belșug și am profitat de ea. Vă încurajăm să profitați și voi de sezonul alb și să ieșiți cât mai mult pe munte. Vă invităm alături de noi atât la Cupa Sport Guru care se va desfășura la fel ca tabăra în Munții Ciucaș, cât și la tabăra de schi de tură din Munții Bucegi.

                      Vă dorim zile pline de soare și de zăpadă. Cu drag echipa Tabere și Circuite!

Comments are closed.

Toate evenimentele