parallax background

Raport: Tabără schi de tură în Postăvaru 2021

Raport: Circuitul de bicicletă din Munții Brașovului 2020
martie 2, 2021
Raport: Tabără schi de tură Mădăraș 2021
martie 2, 2021

Perioadă: 19-21 februarie 2021

Locaţie: Poiana Brașov, Masivul Postăvaru

Nivel: începători- avansați

Albume foto: Ziua 1 

Ziua 2 

Ziua 3 

Foto by:  Andrei Balasan

Echipa: Bianca, Silviu, Miță, Alex 

2

                  Ne place iarna, adorăm zăpada și am vrea să fim cât mai mult timp pe schiuri de tură. Ne dorim să ajungem in locuri cât mai sălbatice cu priveliște care să ne taie respirația. Totuși chiar și cei mai experimentați au nevoie de o încălzire, iar cei aflați la început de drum cu schiul de tură vor să fie într-o zonă cu mai puține dificultăți - riscuri. Tabăra de schi de tură din Postăvaru a fost locul ideal pentru toți. Tabăra a avut loc în perioada 19-21 februarie motiv pentru care am simțit din plin că este iarnă. Copacii au fost încărcați cu zăpadă, iar peisajul era încântător.

                   Tabăra a început vineri cu tura de seară, o tură de încărzire pentru ce urma. Am urcat pe pârtie și am amânat cât mai mult aprinderea lanternelor frontale. Pe măsură ce urcam am observat și mulți alți schiori de tură. Mereu ne bucurăm când vedem că acest sport capătă tot mai mulți adepți. Nu am urcat foarte sus pentru că în programul de seară mai aveam și o prezentare teoretică a schiului de tură și cu toți ne doream să rămânem cu suficientă energie ca să fim cat mai atenți.

                      Următoarea zi am pus în practică informațile aflate în seara precedentă. După o încălzire bună am început să exersăm urcatul în zig-zag. Următorul pas a fost să exersăm și coborâtul pe foci. După o serie de ateliere am plecat mai departe în tură. Am trecut pe lângă cariera din Poiană și am urcat pe un traseu nemarcat spre Muchia Crucurului Mare. Pe măsură ce unii au obosit, ne-am împărțit în mai multe grupe. Cei mai harnici dintre noi au ajuns până în zona cea mai înaltă a Masivului Postăvaru. Unii am coborât pe pârtie și altii offpiste. Când am observat că spre Valea Lamba zăpada este neatinsă de alți schiori am reconfigurat traseu și am facut o coborâre în plus. Efortul a meritat din plin, pentru că ne-am distrat la maxim. Apoi am coborât înapoi în Poiana Brașov pentru a lua masa de prânz. Dupa masa am ieșit din nou la mișcare. Am stat pe schiuri până când soarele ne-a amenințat că pleacă de tot. N-am vrut să ne prindă noaptea așa ca ne-am întors la cazare. Miță a avut grijă ca mușchii noștrii să se refacă și ne-a făcut un masaj sportiv. Seara am urmărit o proiecție cu filmulețe care au avut ca tematică schiul de tură.

                      Duminică ceața de sâmbătă a dispărut și a apărut soarele. Am urcat puțin pe pârtie ca să ne încălzim iar apoi am intrat printr-o zonă mai tehnică din pădure. Am învățat cum să urcăm fără să alunece schiurile când este o pantă mai abruptă. Pe măsură ce se încălzea tot mai tare zăpada din copaci a început să ne facă surprize și să cadă in cap celor mai norocoși dintre noi. După atâta efort am luat o pauză bine meritată la Cabana Postăvaru. Am admirat Bucegiul și ne-am amintit că vom avea și acolo o tabără de schi de tură. Cu greu ne-am despărțit de peisajul de la cabană și am coborât pentru masa de prânz. Ne-am luat rămas bun unii de la alții și am plecat fiecare la casele noastre, mai relaxați și mai fericiți decât la venire.

Vă așteptăm să descoperiți și alte locuri și lucruri interesante, împreună cu noi.

Cu drag,

Echipa Tabere și Circuite

(Silviu, Bianca, Miță și Alex)  

Comments are closed.

Toate evenimentele