parallax background

Raport: Tabără schi de tură în Postăvaru 2022

Raport: Tabăra de iarnă pentru copii 2-7 ianuarie 2022
ianuarie 18, 2022
Raport: Tabără de schi alpin pentru adulți – Poiana Brașov
februarie 17, 2022

 

 

 

Perioadă:  28-30 ianuarie 2022

 Locația: Poiana Brașov, Masivul Postăvaru

 Nivel: începători- avansați

 Echipa: Bianca, Silviu, Ștefan,  Șerban, Alex 

2

               Și iată-ne în prima tabară de schi de tură din sezonul 2022, din Masivul Postăvaru. Am început prima tură de familiarizare cu schiul de tură spre Cabana Postăvaru împreună cu o parte din participanții care au reușit sa ajungă mai repede la hotel. Cerul a fost senin iar zapada de pe Drumul Rosu reflecta lumina stelelor astfel încât doar la coborâre am avut nevoie de frontale. Imediat după cină, Siviu, a ținut prezentarea despre schiul de tură unde ne-a prezentat cam tot ce se putea despre această activitate.

               Ziua de sâmbătă am început-o cu un mic dejun copios, o ușoară încălzire, apoi am pornit prin pădure având ca țintă Vârful Postăvaru. Am învățat să facem primele viraje în zig-zag pe fosta pârtie Slalom apoi am pornit pe Drumul Familiar până în Crucur. Pe lângă traseul pe care urcam au început să apară și alergători de la un concurs pe care i-am încurajat în lupta cu zapadă pe care noi pluteam susținuți de schiuri, însă ei se afundeau. Ajunși deasupra Zidului Mare o parte dintre noi au luat-o pe pârtii la vale iar restul, în asalt, spre vârf. Silviu a surprins plăcut cei mai temerari participanți cu o coborâre pe Valea Lamba unde au avut parte de zapadă proaspată. Dupa masa de prânz am asistat la o mica reprezentație pe pârtia Bradu despre schiul Telemark susținută de prietenul nostru Sergiu Benche. Am învațat noi tehnici pe schiuri, iar seara ne-a prins tot în urcare spre vârful Postăvaru.

               Utima zi din tabăra a venit prea rapid, timpul trece repede când înveți, iar pe această premiza am zis să ajungem și la Cabana Postăvaru pentru o bucată din salamul de biscuiți  al cabanei atât de apreciat după o urcare pe foci. Ne-am însușit toate abilitățile necesare unei ture cu schiul de tură iar aceste zile ne-au trezit cu adevărat întreg apetitul pentru acest tip de sport.

               Sper să ne vedem cât mai mulți dintre noi in urmatoarea tură cu schiurile din Masivul Ciucaș.

Raport întocmit de: Ștefan

Echipa: Silviu, Bianca, Șerban, Alex, Ștefan

Comments are closed.

Toate evenimentele