parallax background

Raport: Tabără schi de tură în Masivul Postăvarul 2019

Raport: Tabără schi de tură în Munții Bucegi 2019
februarie 17, 2019
Raport: Tabără schi de tură în Munții Ciucaș 2019
martie 19, 2019
18-20 IANUARIE 2019 (1)

Dată: 1-3 februarie 2019

Locație: Poiana Brașov, Masivul Postăvarul

Participanți: 25 schiori

Echipa: Silviu, Bianca, Mihai, Iulian Coșerea, Ciri și Doina Bălan.

Nivel: Inițiere-Mediu-Avansați

Fotografii CiriVision: Vineri, Sâmbătă, Duminică.

 


Tabăra de schi de tură din Postăvaru a avut tabăra de bază în Poiana Brașov la o cazare foarte drăguță pentru echipa de schiori începători ai schiului de tură, dar și alături de schiori cu experiență.

Această tabără am gândit-o pentru cei mai noi în acestă mișcare (schiul de tură) pentru a pune bazele tehnicii de urcare la deal pe schiuri de tură.

Abia ajunși la cazare ne-am echipat repede și am făcut o tură scurtă pe pârtiile de schi din stațiune pe un cer senin, într-o atmosferă de poveste. Seara de vineri se încheie cu cina și cu prezentarea teoretică în care Silviu ne-a transmis informații legate de echipament, tehnică, precum și tipurile de zăpadă pe care le putem întâlni iarna pe munte.

Sâmbătă ne trezim devreme, servim micul dejun, ne echipăm și plecăm în tură pe clăpari păna la marginea pădurii unde ne-am pus schiurile și facem primii pași pentru mulți dintre noi, familiarizându-ne cu echipamentul. Punem în practică ce am aflat cu o seară înainte, mai exact tehnica de urcare, întoarcerile și alunecarea focilor pe zăpadă. La un moment dat ne împărțim în grupe, în funcție de limita la care se simte fiecare comfortabil. Astfel, Silviu merge cu cei avansați, Bianca cu intermediarii și Miță cu Iulian cu începătorii. Grupa de începători a urcat pâna la Cabana Postăvaru iar ceilalți au ajuns pe Varful Postăvaru, au coborât și au mai facut o urcare bucurându-se de placerea coborârii off-piste.

Seara s-a încheiat într-o atmosferă relaxantă cu masaj, povesti din tură la o cană de vin fiert și cu un film.

Duminică dimineața ne trezim cu o cafea și un suc, servim micul dejun ne echipăm și plecam într-o tură mai scurtă fiind ultima zi. Ne concentrăm pe tehnica alunecarii schiului la deal, pune accentual pe tehnica corectă a bețelor și exersăm întoarcerile. Urcăm prin pădure, Poiana Drester, Culmea Crucurului Mare și ajungem sus la lac unde facem tranziția pentru a coborâ spre cazare: ne dăm focile jos, ne blocăm legăturile și clăparii și facem o poză de grup.

Ajunși la cazare servim prânzul, facem o mică premiere simbolică, poze și ne desparțim pentru a pleca fiecare spre casa lui după un weekend plin de schi în care am acumulat informații noi pe care le-am pus cu succes în practică.

 

Vă salut cu zâmbet, Miță!

Comments are closed.

Toate evenimentele