Raport: Tabăra de schi de tură din Cheia, Munții Ciucaș 2018
martie 30, 2018
Raport: Săptămâna Eco Săcele 2018
mai 17, 2018

Când? Perioada 8-9 Mai 2021 (mai multe detalii în Program)

Unde? Pe dealurile din Săcele

Cine? Săceleni, brașoveni, iubitori de natură

De ce? Pentru o lume mai curată, o viață de calitate, un viitor mai bun.

Primăvara apar ghioceii! Da, e perioada în care zăpada se topește, pământul se dezgheață și începe să crească iarba și să apară florile. Natura se trezește la viață! Totodată este și perioada în care la noi în țară se văd și cele mai multe gunoaie.

Ne place să mergem pe munte, să alergăm pe dealuri, prin iarbă, prin păduri și să admirăm priveliștea din zare. Ne place să ne bucurăm de mirosul parfumat al florilor de primăvară și de sunetul păsărilor acolo unde urmele de civilizație sunt mai rar întâlnite. Din păcate, pe traseele noastre, fie ca mergem cu bicicleta, fie ca alergăm sau călătorim cu trenul ori mașina ne întristăm de fiecare dată când vedem aruncate în iarbă peturi, doze de bere, pungi întregi de resturi de la ultimul picnic, "munți" cu materiale de construcții, sticle, găleți, cauciucuri pe cursul apelor, pungi agățate de crengile copacilor, haine și lista poate continua.

Ne-am gândit să acționăm! Să nu mai așteptăm minuni din partea autorităților și nici efectul unei educații primite peste noapte sau neprimite de unii locuitori ai acestei țări.

Gândiți-vă puțin cum ar arăta România dacă am alege o săptămână din an în care fiecare om ar face curățenie în jurul casei lui, nu vorbim de interior ci de spațiul din afara gardului, in special de spatele casei. Cred că gradul de poluare s-ar micșora vertiginos. Nu mai spunem de obiceiul românilor de a arunca din mașina pe geam sau pe oriunde, fără să conștientizeze impactul pe care îl are asupra naturii.

Așa a pornit ideea de a crea Săptămâna Eco Săcele iar anul acesta vom la a 3-a ediție în care sperăm să fim în număr cât mai mare. Dacă anii trecți ne întâlneam și în timpul săptămâni, acum am ales doar 2 zile în care localnici să își dedice câte 2-3 ore pentru a face curățenie.

Astfel îi invităm pe săceleni și brașoveni să ia parte la această acțiune benefică întregii comunităti în speranța că, într-un fel sau altul, mesajul nostru va ajunge la cei care aruncă și îi va determina să își schimbe obiceiul.

Schimbarea începe cu tine!

PROGRAM

Ziua 1 - SÂMBĂTĂ, 8 MAI 2021 - ora 10:00

Curățăm zona hașurată cu ALBASTRU

Loc de întâlnire: aici - în față la Hanul Mureșenilor
Durata: 2-3 ore

Traseu: în funcție de câți suntem vom porni pe traseul forestier ce duce spre trambuline și apoi ne întoarcem la barieră și mergem pe traseul forestier ce duce spre Poiana Angelescu.


Ce îmi trebuie? mănuși, câțiva saci mari/pungi, apă.
Cum se va desfășura? Vom porni la pas sau în alergare până vom ajunge în zonele cu gunoaie. Vom grupa sacii în zonele cu mai multe gunoaie urmând ca apoi aceștia să fie transportați de mașina de gunoi pusă la dispoziție de către primărie.

Ziua 2 - DUMNICĂ - 9 MAI 2021 - ora 10.00

Curățăm zona hașurată cu VERDE


Loc de întâlnire: aici - în fața Pensiunii Piatra Netedă

Durata: 2-3 ore

Traseu: Pornim pe forestierul de la Piatra Netedă ce duce spre Str. Canalului.

Ce îmi trebuie? mănuși, câțiva saci mari/pungi, apă.

Cum se va desfășura? Vom porni la pas sau în alergare până vom ajunge în zonele cu gunoaie. Vom grupa sacii în zonele cu mai multe gunoaie și acces la strada, urmând ca apoi aceștia să fie transportați de mașina de gunoi pusă la dispoziție de către primărie.

Comments are closed.

Toate evenimentele