parallax background

Tabăra de MTB pentru copii din Colinele Transilvaniei – Prima Ediție

Povestea circuitului din Munții Apuseni pe bicicletă și nu numai – PRIMA EDIȚIE –
septembrie 16, 2020
Raport: Circuit Transalpina și Oltenia de sub Munte pe bicicletă 2020
octombrie 1, 2020
tabara de vara copii 2020

Perioada: 31 august – 5 septembrie  2020

Locație: Seliștat, Colinele Transilvaniei

Participanți: 25 copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani + 2 voluntari

Echipa: Silviu, Bianca, Alex, Miță 

Photo Credit :  Andrei Bălăsan

Fotografii: Ziua 1Ziua 2Ziua 3Ziua 4Ziua 5Ziua 6


     Anul 2020 a început pentru noi cu două tabere de schi pentru cei mici, și o dată cu venirea căldurii ne-am jucat în ,,tabăra de vară pentru copii din Padina, munții Bucegi”. Văzând cât de mult le place copiilor cu bicicleta, ne-am hotarât să facem anul acesta prima tabără de mountain-bike pentru cei mici.

     Ultima zi de vară ne aduce pe toți în parcarea de la Decathlon Brașov: copiii pe biciclete conduși de parinți, Silviu, Bianca, Alex, Miță și fotograful nostru Andrei. Ne punem bicicletele și bagajele în remorcă, ne urcăm în microbuz iar după ce ne luăm la revedere de la părinți  pornim în tabără pentru 6 zile pline de distracție și joacă. În drumul nostru spre tabără ne oprim și vizităm Moara cu apă din Ohaba, unde vedem cum se macină grâul cu puterea apei și se transformă în făină integrală. După ce ne-am relaxat în acest loc minunat, ne continuăm drumul prin Fagăraș pe lângă Cetatea Făgărașului și intrăm în Colinele Transilvaniei traversând Satele Șoars și Bărcuț. Ajungem în Seliștat ce avea să ne găzduiască pentru cinci nopți. După ce mâncăm de prânz mergem și vizităm Biserica Fortificată ce are o poveste interesantă, și Muzeul Erich Lukas. Ziua continuă cu jocuri de cunoaștere și jocuri outdoor. După cină mergem să ne pregătim bagajele pentru următoarea zi, să ne spălam și ne punem la somn.

     Vine dimineața și cu nerăbdare ne echipăm în bicicliști pentru că ne asteaptă prima zi de bicicletă. După ce servim micul dejun facem o încălzire și suntem atenți la Alex. El ne explică componentele bicicletei și cum să folosim bicicleta, în timp ce Silviu ne pregătea un traseu aplicativ. Sus pe cai să punem în aplicare ce ne-a spus Alex și Silviu, pe traseul aplicativ. Acesta are jaloane, urcări și coborâri pentru a ne obișnui cum schimbăm vitezele. După ce ne-am acomodat cu bicicletele am plecat în tură spre Movile, pe drum ne-am oprit pentru un atelier prezentat și explicat de Silviu în care am învățat cum să urcăm, cum să coborâm și poziția pe bicicletă la vale și în viraje. Am continuat traseul printre movile, după ce ne-am împărțit în grupe: Mihai cu cei mici, în timp ce Silviu merge cu cei avansați, Bianca cu Alex aveau grupe cu bicicliști intermediari. După tură luăm prânzul și mergem în satul Bărcuț pentru atelierele de experimente fizice și chimice, și reciclare a plasticului unde am pus chiar noi mâna pentru a avea un suvenir. Seara se încheie cu cina și jucându-ne jocuri outdoor până la lăsarea întunericului, și apoi în interior la biliard, ping-pong și Catan.

     A treia zi de tabară e și ziua cu cel mai lung traseu de bicicletă ce avea să ajungă până în centrul țării la Dealul Frumos unde am avut dreptul la o înghețată după atâta efort, în total 38 de kilometri. În acest timp cei mici alături de Mihai au făcut o tură de 12 kilometri în care pauzele de joacă au făcut să aibă o zi plină care au încheiat-o la o înghețată și pufuleți. După cină, seara se încheie la focul de tabără, cu bezelele ce le caramelizăm în foc.

     A patra zi este ziua în care lăsăm bicicletele parcate și pornim în drumeție pe dealurile din jur spre Bărcuț. Ajuns în pădure au început și jocurile propuse de cei doi voluntari, Martin și Jacob. Alex ne mai explică un joc pe care-l transformăm într-o adevărată distracție. Joaca ia pauză, și ne continuăm traseul prin pădure, ajungem intr-o zonă cu căpițe de fân pe care le transformăm în obstacole, și așa începe sesiunea de parkour. Ajungem la cazare pentru prânz și continuăm ziua cu un atelier de orientare, în care învățăm cum să folosim o busola. Cursul a fost pregătitor pentru Vânătoarea de Comori în care au avut de răspuns la întrebări legate de zilele trecute în tabără, și într-un final o ecuație, toate acestea contra-timp. Continuăm cu jocuri și după cină ne pregătim că urmează seara de talente, în care copii ne-au arătat momente de dans, magie, comedie și alte trucuri. Seara se încheie cu spălatul pe dinți și pregătirea echipamentului pentru a doua zi.

     Ziua a cincea a venit, și cu bița am pornit prin ,,ciocolata” formată după ploaia de peste noapte. A fost o zi specială în care am biciclit prin locuri în care nu am fi mers daca nu eram în tabără, prin bălți și noroi ce ne-au încărcat cauciucurile până nu se mai învârteau roțile. După această zi de biciclit am avut și plimbarea cu căruța și tractorașul pe dealurile din împrejur cu peisaje deosebite, un adevărat safari local. După plimbare în timp ce unii faceau duș, alții spălau biciclete, iar ceilalți se jucau cu mingea în iarbă. După cină, fiind ultima seară, este seara festivă în care avem o premiere simbolică și apoi ne-am distrat la un party pe cinste.

     A venit și ultima zi, ziua în care ne îndreptăm spre case, și după ce ne-am pregătit bagajul și l-am pus în remorcă alături de bicicletă, ne urcăm în microbuz și plecăm spre Brașov. În drumul nostru trecem pe la Racoș, la Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald și Vulcanul Stins ce ne-au facut să ne simțim ca într-o poveste. Ajungem la Brașov și ne întâlnim cu părinții, luându-ne la revedere și așteptând să ne revedem în taberele de iarnă la schi.  

     Salutări și de-abia așteptăm să ne revedem la joacă!

     Cu drag, echipa de joacă: Silviu, Bianca, Alex, Miță și Andrei

<

Comments are closed.

Toate evenimentele