Ture de Mountain-Bike în Ținutul Mocanilor

Hai cu noi să te bucuri de acestă frumoasă activitate într-un decor superb, în Ținutul Mocanilor, în compania unei echipe tinere și pline de entuziasm, și îți promitem să-ți arătăm că sportul pe două roți în natură nu este doar o activitate oarecare ci este un mod de a fi!

Îți propunem o serie de ture de o zi, mai puțin cunoscute, în vecinătate Brașovului cu plecare din Săcele, descoperind munții din spatele caselor.
În mare parte vom descoperi Masivul Piatra Mare, Munții Neamțului și, de ce nu, dacă suntem foarte hotărâți, putem ajunge și în Munții Grohotiș și Munții Baiului.
Noi suntem din Săcele și am cutreierat toată țară pe bicicletă și nu numai, dar am ajuns la concluzia că zona din spatele casei ascunde o serie de poteci și peisaje formidabile.
Așadar am creat câteva trasee pentru toate nivelele, cu plecare din Săcele și descoperit o zonă sălbatică și cu potential foarte mare.

PACHETE


72666310_2963580437002093_2855787415115661312_o

Piatra Mare

Mountain Bike pur, pe unul dintre cele mai faine trasee din România, poate cea mai solicitantă urcare ciclabilă, de la noi. Urcăm la Cabana Piatra Mare, Atti - cabanierul ne va servi cu un ceai, apoi coborâm pe una dintre cele mai distractive sigle trailuri. Dacă mai avem energie, la întoarcere vizităm și Canionul 7 Scări, ceea ce adaugă încă 6 km cu 250 m+ la totalul turei.
Distanță: 20 km
Diferență de nivel: +1000 m, +1000 m
Contribuție promoțională. Mai multe detalii aici.
Rezervă
Ture de Mountain-Bike în Ținutul Mocanilor

Vaida

Pentru a ne bucura de cele mai faine coborâri, trebuie să ne sacrificâm la deal. Push Bike, urcari abrupte, sigle trail-uri, coborâri tehnice.
Distanță: 30 km
Diferență de nivel: +1000 m, +1000 m
Contribuție promoțională. Mai multe detalii aici.
Rezervă
Ture de Mountain-Bike în Ținutul Mocanilor

Rențea

Mountain Bike pur: anduranță, urcări abrupte, sigle trailuri, push-bike, coborâri tehnice.
Distanță: 38 km
Diferență de nivel: +1600 m, +1600 m
Contribuție promoțională. Mai multe detalii aici.
Rezervă
71583065_2963614653665338_6617293255824375808_o

Anduranță în Neamțului

Plecăm din Săcele, ajungem la Renția, apoi Valea Doftanei, din Pasul Predeluș facem push-bike, ca apoi să ne bucurăm de senzaționala coborâre din Vaida. Ziua continua cu trecerea spre Clăbucetele Renției și apoi Curmătura Cernatului și Săcele.
Este o tură care se adresează celor care au o anduranță și un nivel tehnic foarte bun.
Distanță: 60 km
Diferență de nivel: +2600 m, +2600 m
Contribuție promoțională. Mai multe detalii aici.
Rezervă
parallax background

Motto-ul nostru este #fii_in_siguranta.
Siguranța pentru noi este pe primul plan, atât din punct de vedere epidemiologic, cât și din punct de vedere al siguranței pe munte.
Vom respecta regulile de distanțare socială, ne vom dezinfecta periodic, nu vom depași numărul de membrii ai grupului admis de lege.

Silviu este sportiv de performață de peste 15 ani iar alergarea montană a început-o din 2008 o dată cu participarea la Maraton Piatra Craiului. Este câștigător a numeroase competiții din România (Marathon 7500, Ciucas X3, 2X2 Race, Ultra Trail Făgăraș, Maraton Apuseni ți altele). În perioada 2015-2019 este deținător al recordului pe Creasta Făgărașului în alergare (13h18), ghid montan, organizator de tabere de alergare montană din 2015, organizator al Marathon 7500 și Festival Sport Montan Săcele, responsabil de traseu la Retezat Sky Race, Brașov Marathon, Carpathia Trails.

Pe lângă Silviu, în echipa noastră avem mai mulți alergători-ghizi și dacă ți se pare că nivelul lui Silviu este prea avansat, cu siguranță putem gasi o variantă. De asemenea Bianca poate fi un însoțitor de nădejde pentru fetele pentru care experiența și peisajele sunt mai importante decât cronometrul.

Am pregătit câteva trasee epice din Carpați pentru ca tu să câștigi o experiență de neuitat și să fi în siguranță. Asigurăm logistica întreagă a turei, respectând toate regulile de distanțare socială și toate restricțiile impuse.

Vrei să împarți experiența, dar și costurile și cu alți prieteni? Momentan turele vor fi organizate pentru maxim 2 participanți, urmând ca pe parcurs ce restricțiile se vor ridica să revenim la grupuri mai mari ca și până acum.

Câteva cuvinte despre Silviu în media.

Ce spun cei care au fost în activități cu noi?

Marius Poitelea, București ”Un grup minunat in care simti ca trăiesti cu adevărat.”
Marian Feticu, Brașov "Ski de tura in Bucegi 2018" a fost super, cu activitate perfect adaptata atat nivelurilor participantilor cat si conditiilor de mediu. Am avut parte de vreme senina si zapada suficienta. Cazarea si organizarea au fost excelente.”
Comănescu Adrian, Săcele ”Aici găsim niște oameni simpli si foarte serioși ! Merita tot respectul,pentru sport si natură!”
Anna Gorban, Chișinău ”Multumesc mult pentru un weekend extrem de frumos si interesant, schi de tura in muntii Bucegi. O echipa receptiva, profesionista si foarte pozitiva. Ma bucur mult ca v-am cunoscut. Mult succes!”
Brigitte Lenz, Germania ”Very professionally organized ski and MTB tours. Balan family knows each other in the Romanian mountains are very good and it's fun to be with you. The accommodations are very good and the tours are carefully prepared and carried out. And the mood is warm and in a good mood. I can recommend it with a good conscience.”
71273393_2951555184871285_1019811805154770944_o

Informații utile


Într-o societate din ce în ce mai sedentară venim cu o alternativă, pentru ieșirea din stresul cotidian și pentru obținerea unei condiții fizice de invidiat.

Va fi o zi întreagă de pedalat, cu multe obiective de vizitat si multe zone, oameni si tradiții de descoperit. În plus la fel ca și la celelalte evenimente organizate de noi, atmosfera va fi una de prietenie în care nu va lipsi distracția.

Circuitul se adresează persoanelor active, care îndrăgesc sportul, natura și tradițiile. Se va merge într-un ritm relaxant și ne vom împărți în echipe, astfel încât să ne bucurăm de peisaje, de obiective și de activitate.

Suntem o echipă tânără, dar specializată în același timp, căreia îi place să își petreacă timpul în mijlocul naturii. Noi am renunțat la confortul urban și ne-am asumat că vrem să împărtășim activitățiile și cunoștiințele noastre.

Liderul echipei este Silviu Bălan, pasionat de MTB, sportiv de performanță la Clubul CSA Steaua, Ghid Montan,Președinte al Asociației Sport Montan Săcele.

Mai multe detalii despre echipă aici.

Cu o zi petrecută într-o atmosferă care te va face să revii cu siguranță cu noi.

 • descoperirea unor locuri pitorești din România
 • vizitarea obiectivelor turistice și descoperirea vechilor tradiții
 • descoperirea zonei din jurul munților Brașoului pe bicicletă
 • vom merge pe urmele istoriei din perioada Primului Război Mondial
 • ocazia de a lua parte la ture de MTB într-un cadru organizat
 • amintiri frumoase, o „reîncărcare a bateriilor”

Prieteni, asemenea ție, care gândesc la fel și văd lucrurile ca tine, astfel noi spunem că suntem familia Tabere si Circuite, atât echipa cât și grupul de participanți.

Ce spun cei care au participat la evenimentele noastre: Testimoniale.

Contribuția include:

 • ghidaj pe tot parcursul traseului - 2 ghizi la 10 persoane
 • sfaturi pentru achiziționarea echipamentului necesar turei
 • asistență tehnică pe toată perioada
 • logistică tură
 • Pachetul nu include:

 • transportul până la locul de întâlnire și înapoi
 • intrările la obiectivele turistice de pe traseu
 • băuturile, mâncarea și gustările
 • Pentru a lua parte la circuit trebuie să știi să mergi pe bicicletă, să îți placă și să îți dorești!

  Nu în ultimul rând trebuie să mai fi mers cel puțin o zi întregă pe bicicletă și mai multe zile consecutive off-road.

  Dacă nu ai bicicletă, nici o problemă, îți putem închiria la cerere.

  Pentru rezervarea unei zi de circuit cu mountain-bike-ul se completează formularul de înscriere. Ulterior vom transmite pe mail sau telefonic pașii pentru o rezervare fermă.

  Pentru buna desfăşurare a circuitului toţi participanţii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, astfel eventuale probleme apărute vor fi soluţionate într-un timp scurt şi fără a afecta programul.


  Detalii regulament


  Detalii politica de confidențialitate

  • Bicicletă MTB
  • Kit pană (pompă, cameră, petice)
  • Plăcuțe de frână sau saboți de schimb
  • Stop bicicletă
  • Frontală
  • Cască
  • Haină de ploaie
  • Tricou mânecă lungă /tricou + mânecuțe
  • Pantaloni lungi /pantaloni scurți + încălzitoare
  • Mănuși
  • Frontală
  • Ochelari de soare
  • Dulciuri (ciocolată, glucoză, miere, batoane, geluri etc.)
  • Recipient de 0,75 l pentru apa (PET, bidon, water-bag, etc)
  • Îmbrăcăminte și încălțăminte de schimb și lejeră pentru purtat în zona cazării
  • Act de identitate
  • 09.00 Întâlnire
  • 09.30 Pornire în tură
  • 12.30 - 13.00 Pauza de masă
  • 17.00 - 18.00 Întoarcere din tură și plecare spre case.
  parallax background

  Este obligatorie experiență și un anumit nivel de rapiditate pentru unele ture. Vom stabili împreună ce ture sunt pretabile pentru a fi reușite.

  Se vor aplica următoarele reduceri:

  -10% reducere pentru situația în care perioada rezervată va fi în timpul săptâmânii ( luni - joi ).

  - la 4 zile rezervate, a cincea este gratis.

  -10% reducere pentru cei care au participat într-o tabără sau circuit împreună cu noi în 2019.

  -20% reducere pentru cei care au participat în minim trei tabere sau circuite împreună cu noi în 2019.

   Rezervăriile se vor face în funcție de disponibilitate.

  Așadar rezervă din timp aventura ta.

  Completează acum formularul!
  Toate evenimentele