parallax background

Poveste: Tabăra de vară a copiilor din Munții Bucegi 2020

Povestea circuitului pe bicicletă – Colinele Transilvaniei Ediția a V-a
august 20, 2020
Circuit: Munții Brașovului pe bicicletă – Ediția a 2-a
septembrie 10, 2020
tabara de vara copii 2020

Perioada: 19 -24 Iulie 2020

Locație: Cabana Padina, Munții Bucegi

Participanți: 22 copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani

Echipa: Silviu, Bianca, Alex, Miță și Andrei

Fotografii: Ziua 1Ziua 2Ziua 3Ziua 4Ziua 5Ziua 6


După o perioadă în care ne-am văzut mai rar, a venit din nou momentul de a ne întâlni pentru a ne face noi prieteni și a ne juca împreună în natură, acolo unde ne place cel mai mult - Munții Bucegi .

A venit ziua de 19 iulie și uite ca ne adunăm la Cabana Padina din Munții Bucegi. Cu mic cu mare punem mâna pe foile colorate, creioane și carioci și ne confecționăm ecusoane, alături de Alex și de Miță care ne ajută. Servim cina și mergem să ne cunoaștem mai bine, prin multe joculețe de socializare. Seara se termină cu spălatul pe dințișori și pregătitul bagajelor pentru a doua zi.

A doua zi după micul dejun ne echipăm corespunzător și după o încălzire activă, plecăm în drumeție spre Piatra Arsă. Pe drum ne oprim pentru a ne juca, a admira natura și a servi un sandwich. Ne împărțim în doua grupe: cei mai rapizi merg pană în jnepenișul de la Piatra Arsă, iar ceilalți coborâm spre Peștera în ritm de joacă și parkour, unde urma să vizităm Peștera Ialomitei. Servim cina, ne facem duș, pregatim bagajele pentru următoarea zi și înainte de somn mai găsim loc și pentru câteva jocuri de cabană.

Ziua a treia este ziua cea mai așteptată, fiind ziua de bicicletăăăăă... . După micul dejun ne pregătim bagajul și bicicletele, pornim în tură la Lacul și Barajul Bolboci. Ne împărțim pe echipe: Silviu și Alex merg cu bicicliștii cei rapizi, Miță merge într-un ritm mai lejer - în care au timp chiar pentru câteva frăguțe, iar Bianca merge cu cei începători. Cu toții ne întalnim la Lacul Bolboci, unde ne jucăm și servim pranzul din rucsac. Drumul de întoarcere este de ținut bine minte, pentru că avem parte de trecutul cu bicicleta prin râuri și prin ,, bălți “. Pe traseu Silviu ne propune jocul ,, Ascultă natura “ ( moment în care cu toții am făcut liniște 10 minute și am ascultat concertul naturii ). Ajunși la cazare obosiți, am mai gasit un pic de energie pentru a ne da pe tubing și de a trage colacul la deal, pentru încă o tură și încă o tură… . Seara după cină avem jocurile de cabană și mergem la somn după o zi plină.

In a patra zi după ce am biciclit cu o zi înainte, era momentul pentru a ne cățăra. Alex ne prezintă echipamentul și ne ține un mic curs de alpinism, apoi e momentul de cățarat la panou. În paralel ne jucăm diferite jocuri cu mingea printre care ,,Rațele și vânătorii” sau  ,,Mâța”. După încălzirea de la panou, a urmat adevărata experiență de alpinism pe stâncă, după ce am facut o mica plimbare prin pădure. Ne întoarcem înapoi pentru că ziua nu avea să se termine fară ca fiecare dintre noi să ne dăm pe tiroliană, YUUUHUUUUUUU!!! După această zi, am mai avut doar un pic de energie să mâncăm, să facem duș, să pregatim hăinuțele pentru a doua zi, doua trei jocuri șiiiiiii somn...

A cincea zi a venit și în Șaua Strunga am pornit, după ce Silviu ne-a explicat ce înseamnă biodiversitate și cum să avem grijă de natura care ne înconjoară. Fiind o zi în care se anunțase precipitații, nu am ajuns pe Varful Omu, dar am avut parte de o vreme bună în tura pe care am ales-o, ploaia venind imediat după ce ne-am întors la cabană. Ajunși la cabană am avut parte de seara talentelor și de un atelier de creație, în care Bianca și Alex au dat indicații echipelor pentru a face o casuță din hartie, lipici și spaghete.

A sosit și ultima zi, dar nu ne luăm așa de repede la revedere, pentru că avem un moment în care pe echipe aveam să învățăm cum să folosim busola într-un treasure hunt, în care după ce găseam comorile, trebuia răspuns la întrebări legate de natură și de tabară, iar într-un final de rezolvat ecuația.

Ne luăm la revedere cu gândul de a ne juca din nou împreună, pentru că și de data asta am făcut o echipă de joacă minunată!!!

 

Până ne revedem, vă salut și vă urez să aveți mereu zâmbetul pe buze!

Cu drag, Miță

<

Comments are closed.

Toate evenimentele