parallax background

Povestea circuitului pe bicicletă – Colinele Transilvaniei Ediția a V-a

Circuit: Munții Apuseni pe bicicletă
iulie 17, 2020
Poveste: Tabăra de vară a copiilor din Munții Bucegi 2020
august 20, 2020

Perioada: 28 iulie - 2 august 2020

Participanți: 22 de bicicliști și 2 însoțitori

Echipa: Silviu, Bianca, Alex și Miță

Fotografi: Cornel și Irina fisheye.ro

Albume Foto : Album 1/4 , Album 2/4 , Album 3/4 , Album 4/4

Povestea circuitului pe bicicletă – Colinele Transilvaniei Ediția a V-a

           Pentru a cincea oară în Colinele Transilvaniei cu circuitul pe bicicletă, aveau să fie șase zile de biciclit cât un adevărat concediu care avea să ne ducă până la Bâlea Lac, pe faimosul Transfagărășean.

           În prima zi ne întâlnim în Sibiu și pornim aventura traversând satele săsești, admirăm Munții Făgăraș din Hosman cu Biserica Fortificată și după o urcare, trecem colinele până în Colun unde am înnoptat după 40 de kilometri de pedalat.

           A doua zi aveam să pedalăm pe Transfăgărăsean cu priveliști și momente unice, traite cu satisfacția de a ne depăși limitele până la Bâlea Lac - de unde am admirat Colinele Transilvaniei, Oltul, clătindu-ne retina ochiului cu peisajul magnific al munților. După o binemeritată pauză, am coborât înapoi pe la Bâlea Cascadă și ne-am oprit în Arpașu de Sus, unde ne-am odihnit după o zi lungă de pedalat.

           În a treia zi după ce servim micul dejun, ne pregatim bagajul și bicicletele, facem încalzirea și plecam în tură, spre coline, lăsând în urmă munții impunători. Pedalăm, pedalăm, traversăm Oltul și începem urcarea pe un drum forestier până în Gherdeal, unde Alex ne-a așteptat cu picnicul lângă Biserica Fortificată. Mâncăm și savurăm pe nerăsuflate pepenele și plăcinta, după care pornim spre Veseud, pe un drum de pamânt și traversăm printr-o fermă de văcuțe și parcele de fâneață, cu baloții de făn proaspeți pregatiți, mirosind a iarbă proaspată. Seara servim cina și ne bucurăm de peisajul zonei cu un pahar de vin.

            În a patra zi după micul dejun și încalzire, am plecat cu toții, traversând dealul în Agnita, unde mâncăm repede o înghețată și ne continuam drumul până în Copșa Mare unde servim picnicul pregătit de Alex. După revigorare, ne urcăm pe biciclete și mergem să vizităm frumoasa Biserică de la Biertan. Aici ne despărțim. Silviu merge peste dealuri cu cei mai experimentați, iar Miță și Bianca merg într-un ritm mai lejer pe asfalt, vizitând Castelul Bethlen din Criș și apoi la cazarea din seara aceasta în Stejărenii, unde am fost așteptați la cină cu un gulaș și cu lichiu cu prune  (prajitură tradițională săsească). Seara se încheie vizionând filmulețele și poze din evenimentele trecute.

               În ziua a cincea plecăm pedalând spre Sighișoara, traversând Rezervația de stejari seculari de pe platoul Breite, admirăm stejarii bătrâni și savurăm coborârea pe un single trail. Ne oprim la o înghețată și traversăm Sighișoara până la Mânăstirea Sfântul Dimitrie din Aurel Vlaicu. De aici, întrăm pe un drum forestier și ajungem la picnic deasupra Saschizului. După ce mâncăm, continuam pe poteca de biciclete până în Meșendorf,  unde bem o limonadă și vizităm Biserica Fortificată, apoi până în Criț unde eram cazați. Seara se încheie cu cina și cu un masaj de relaxare făcut de Miță.

               A șasea zi a venit și pe biță am pornit spre Viscri, unde vizităm biserica fortificată și mâncăm un lichiu. Continuăm pe asfalt până în localitatea Lovnic, unde ne-a așteptat Alex cu picnicul. Mâncăm și pornim în ultimii kilometri din acest circuit pe bicicletă până în Făgăraș. Ajunși la finalul zilelor de pedalat, facem premierea simbolică în care le oferim participanților o mică amintire și ne luăm ” La revedere” .

                Vă așteptăm alături de noi pe bicicletă, să descoperim locuri noi și să ne bucurăm împreună de minunata noastră țară.

Salutare! Miță, Alex, Silviu și Bianca

Comments are closed.

Toate evenimentele